REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės vadovas sako, kad šimtus tūkstančių litų siekianti kompensacija nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“ vadovui yra „absurdas“. Jis tikisi, kad bus rastas būdas neišmokėti šių pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mane gąsdina tokie to paties Mažeikos („Leo LT“ vadovas Gintautas Mažeika - BNS) pareiškimai. Su tokiu pasitenkinimu ir su tokia spinduliuojančia laime akyse pareikšti, kad štai man dabar priklausys 240 tūkst. litų kompensacija, - gali taip kalbėti žmogus, kuriam kažkokių, matyt... nežinau, net kaip čia pasakyti ne taip piktai. Jeigu pasirodytų, kad tokios sutartys buvo pasirašytos, tai tikrai būčiau labai nustebęs, nes kiltų klausimas, ar stebėtojų taryba ir tie, kurie tokias sutartis sudarinėjo, vykdo įstatymus. Tokia sutartis, mano manymu, yra ir neteisinga, ir neteisėta", - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A.Kubilius.

REKLAMA

Atsistatydinimo pareiškimą įteikęs „Leo LT“ vadovas G.Mažeika pirmadienį pranešė, kad jam priklauso 6 mėnesių atlyginimo dydžio, arba 240 tūkst. litų kompensacija, kuri po mokesčių sieks 189,6 tūkst. litų.

Gavęs kompensaciją, „Leo LT“ vadovas dvejus metus negalės dirbti elektros energetikos sektoriuje tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.

Premjeras teigia Vyriausybės teisininkams pavedęs išsiaiškinti, ar iš tikrųjų tokia galimybė sutartyje numatyta. Pasak A.Kubiliaus, tokia situacija prilygsta „absurdui“.

REKLAMA
REKLAMA

„Trūksta žodžių komentuoti tokius pareiškimus, kai padirbus 5 mėnesius tokiose pareigose, kalbama įsitikinus, kad tokia kompensacija priklauso, kas reikštų, kad per vieną mėnesį šalia atlyginimo yra uždirbama turbūt daugiau nei 40 tūkst. litų kompensacijos. Lietuvoje yra daug tokių absurdų, bet gal jau laikas tokius baigti“, - sakė A.Kubilius.

Kas taps naujuoju „Leo LT“ vadovu, pasak premjero, spręs naujoji bendrovės stebėtojų taryba, kuri bus renkama ketvirtadienį „Leo LT“ akcininkų susirinkime.

„Mūsų tikslas yra pasiekti, kad būtų įvykdytas Konstitucinio teismo reikalavimas, kad valdymo organuose - visų pirma, stebėtojų taryboje valstybė, kaip pagrindinis akcijų turėtojas, būtų atstovaujama tokiu būdu, kad valstybės interesai būtų atstovaujami tinkamu būdu“, - sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų