REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Apeliacinio teismo teisėjus pretenduojanti Vilniaus apygardos teismo teisėja Virginija Volskienė antradienį parlamentarams aiškinosi dėl prieš penkerius metus priimtos nutarties, kuria panaikintas EBSW grupės narių turto areštas.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsakingai pareiškiu, kad kai kuriose viešojo informavimo priemonėse skelbiami teiginiai apie neva mano padarytus įstatymų pažeidimus, priimtus neva palankius sprendimus su EBSW susijusiems asmenims yra neatitinkantys tikrovės“, - iš Seimo tribūnos tvirtino teisėja.

REKLAMA

V.Volskienė 2004 m. lapkričio 8 dienos nutartimi panaikino turto areštą EBSW grupės narių Valdo Krasnicko, Jolantos Barysienės, Kęstučio Armaičio ir Daivos Kuncaitienės turtui už 54 mln. 47 tūkst. litų. Areštas buvo uždėtas Vilniaus apygardos teismo nutartimi 2002 m. balandžio 16 d. Kauno holdingo kompanijos (KHK) bankroto administratoriaus prašymu.

„Tačiau ši nutartis liko neįvykdyta. Jokių duomenų apie realiai surastą šių asmenų ir areštuotą turtą į civilinę bylą nepateikė nei teismo antstoliai, nei bankroto administratorius“, - teigė teisėja.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, šiuo atveju „teismo nutartį būtų galima palyginti su gydytojo receptu, kurio išrašymas nesukelia pasekmių, kai vaistai nenuperkami, nerandami“.

„Nė viename iš atliktų tyrimų nebuvo nustatytas mano priimtų procesinių sprendimų ryšys su konkrečiu galimu neteisėtu EBSW grupės turto realizavimu, - pabrėžė V.Volskienė. - Jeigu būtų tokie faktai nustatyti, ne šioje tribūnoje aš stovėčiau, kalbėčiau su prokurorais.“

Teisėja taip pat viešai deklaravo, kad nei ji, nei jos artimieji niekada neturėjo indėlių KHK ir nėra susiję su asmenimis, dalyvavusiais KHK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pristatydama šią kandidatę prezidento patarėja Aušra Rauličkytė atkreipė dėmesį, kad V.Volskienės nutartį nagrinėjo Apeliacinis teismas ir nerado pagrindo pradėti drausminei bylai. Šiam sprendimui pritarė ir Teisėjų taryba.

Visuomeninė organizacija Piliečių santalka antradienį išplatino viešą kreipimąsi į Seimo narius, prašydama neskirti V.Volskienės Apeliacinio teismo teisėja.

„Jūsų pritarimas V.Volskienės skyrimui Apeliacinio teismo teisėja dar labiau pakirstų tautos pasitikėjimą teismais, suduotų smūgį teisingumo šalyje pasigendantiems ir jo laukiantiems žmonėms - visiems piliečiams, norintiems gyventi teisinėje Lietuvos valstybėje“, - teigiama Piliečių santalkos kreipimesi.

Antradienį Seimui taip pat pateikta Egidijaus Baranausko kandidatūra į Aukščiausiojo Teismo teisėjus, be V.Volskienės į Apeliacinį teismą dar siūlomi Egidijus Žironas ir Linas Žukauskas.

Jų kandidatūras toliau svarstys parlamento komitetai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų