REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį prie Seimo, palaikydami iniciatyvą pripažinti negaliojančiu nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ įkūrimo įstatymą, piketuoja keli Jungtinio demokratijos judėjimo (JDJ) aktyvistai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes reiškiame paramą Seimo nariams, kurie pateikė teisės aktus, kad „Leo LT“ būtų išardytas“, - BNS sakė viena akcijos organizatorių Rūta Zabielienė.

REKLAMA

Judėjimas parengė kreipimąsi Seimo nariui, kuriame raginama „reikalauti restitucijos, t.y. sandorio buvusios padėties atkūrimo, grąžinant bendrovei „NDX energija“ tai, ką ji davė pagal šį sandorį, o valstybei grąžinant tai, kas buvo paimta pagal šį sandorį“.

Vasario mėnesį kelių nevyriausybinių organizacijų iniciatyva suburtas JDJ, kuriam vadovauja eksparlamentaras Kęstutis Čilinskas, vienu savo tikslų yra paskelbęs „Leo LT“ sandorio panaikinimą, pasisako už, anot jų, „dirbtinių monopolijų, nesąžiningos konkurencijos bei klestinčios korupcijos“ išgyvendinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas antradienį pradės svarstyti opozicinės frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ bei konservatorių siūlymus pripažinti negaliojančiu pernai priimtą nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ įkūrimo įstatymą.

„Tvarkiečiai“ siūlo Atominės elektrinės įstatymą pripažinti netekusiu galios, o Vyriausybės susitarimus su privačiu investuotoju „NDX energija“ - neteisėtais ir niekiniais.

Konservatoriai siekia, kad Seimas įpareigotų Vyriausybę imtis teisinių veiksmų įgyvendinti turtinių ir teisinių santykių, buvusių iki nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ sukūrimo, restituciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimas raginamas atsižvelgti į KT nutarimą ir pripažinti, kad Vyriausybės nutarimai, kuriais buvo nustatyta valstybės turto investavimo į „Leo LT“ tvarka, buvo neteisėti, o nacionalinio investuotojo sukūrimo sandoris yra niekinis.

Seimui taip pat siūloma pripažinti, kad „Leo LT“ nėra nacionalinio investuotojo bendrovė, kaip tai nustatyta Atominės elektrinės įstatyme.

KT yra paskelbęs, kad nacionalinė energetikos bendrovė „Leo LT“, kuriai patikėti milijardinės vertės strateginiai projektai, buvo įsteigta pažeidžiat Konstituciją.

Vyriausybė valdo 61,7 proc. pernai gegužę įkurtos „Leo LT“ akcijų, „NDX energija“ - 38,3 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų