REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio rinkoje susiklosčius itin nedėkingai situacijai dėl kritusių pieno ir grūdų kainų bei bankams sustabdžius kreditavimą, žemės ūkio įmonė „Agrowill Group“ ieško naujų būdų įveikti krizės padarinius ir plėtoti veiklą, rašoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Bankai nusiteikę geranoriškai


„Šiandien daugeliui įmonių iššūkiu tapo išlikimas. Dar didesnis iššūkis – naujų būdų plėtoti veiklą paieška. Beveik visos biržoje listinguojamos Lietuvos bendrovės dėl pasaulinių rinkų sąstingio, sutrikusio finansavimo ir itin kritusio vartojimo 2008 metais patyrė veiklos nuostolių. Lietuvos žemės ūkio rinkoje situacija yra dar prastesnė – pieno ir grūdų kainos yra pačiame „dugne“, - situaciją apibūdino „Agrowill Group“ generalinis direktorius Mindaugas Juozaitis.

REKLAMA

Jo teigimu, „Agrowill Group“ įmonė intensyvios plėtros strategiją turėjo pakeisti į vykdomos veiklos efektyvumo didinimą. Žemės ūkio bendrovei tai nelengvas uždavinys, nes krito gaminamos produkcijos kainos, sutriko finansavimas.

Dėl šių priežasčių apie 350 mln. litų vertės turtą valdanti „Agrowill Group“ bendrovė patiria trumpalaikio finansavimo sunkumų.

„Šiandien ieškome būdų, kaip išspręsti trumpalaikio finansavimo klausimą – tariamės su visais mūsų partneriais: bankais, tiekėjais, obligacijų pirkėjais. Jau pasiekėme abiems pusėms priimtinus sprendimus su beveik visais įmonės paskolų davėjais – jie supranta sunkią ekonomikos padėtį. Beveik visi bankai geranoriškai svarsto galimybes atidėti paskolų apmokėjimo terminus. Tai suteikia galimybių didinti gamybos efektyvumą ir užtikrinti teigiamus finansinius srautus“, - teigė M.Juozaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Remiasi konsultantų patarimais

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus, didele paspirtimi tapo didžiosios dalies obligacijų turėtojų  supratimas dėl būtino obligacijų sutarties pratęsimo. Likusiems obligacijų turėtojams bus pasiūlyti individualūs atsiskaitymo grafikai. Už obligacijas gautos lėšos buvo skirtos įmonės plėtrai ir gamybos modernizavimui. Didžiąja dalimi bendrovės obligacijų turėtojai supranta patiriamus sunkumus.

Bendrovei strateginių sprendimų, ką dar, be dabartinių vadovybės veiksmų, įmonė turi įgyvendinti krizės sąlygomis, kad būtų išsaugota sukurta bazė ir atrasti nauji plėtros šaltiniai, pateikia finansų konsultantai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų