REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laukinės gamtos fotografas Andy Rouse'as, tyrinėjęs kalnų gorilų šeimą, netikėtai pastebėjo, kad jos taip pat kartais piktnaudžiauja alkoholiu, skelbia „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogbeždžionės nevengia pasisvaiginti alkoholio turinčiais syvais iš bambukų šakų. Apsvaigę gyvūnai niekuo nesiskyrė nuo girtuoklio, šlitinėjančio miesto gatvėmis.

REKLAMA

Gorilos alkoholikės buvo nufotografuotos Virungos kalnuose, Ruandoje, Afrikoje.

„Kalbų apie tai buvau girdėjęs, tačiau dabar viską pamačiau savo akimis. Viskas panešėjo į šeimyninį vakarėlį, kurio metu keletas asmenų šiek tiek padaugino alkoholinių gėrimų. Grupės vadas ir keletas jaunesnių patinų atrodė visiškai atsijungę. Kai kurie iš jų bėgiojo ratais keistai klegėdami, kiti, lyg pamišę, siūbavo medžiuose, dar kiti „nulūžę“ gulėjo ant žemės“, - sakė fotografas.

REKLAMA
REKLAMA

Gorilos bambukus valgo kiekvienais metais ir gali toleruoti didelį jų kiekį. Paprastai šį maistą jos užsikanda kitais žalumynais ir užsigeria vandeniu. Tačiau kartais beždžionės pernelyg įninka į šį alkoholio turintį skanėstą.

Ruandoje šiuo metu gyvena apie 380 kalnų gorilų. Ši gyvūnų rūšis yra atsidūrusi ant išnykimo ribos, natūraliomis sąlygomis yra išlikę tik 720 šių gyvūnų.

Daugiau girtų gorilų nuotraukų galite pamatyti „The Telegraph“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų