REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Polskie radio“ skelbia, kad Lenkija gali prisijungti prie Turkijos ir užblokuoti Danijos premjero Anderso Fogho Rasmusseno galimybes tapti NATO generaliniu sekretoriumi. Manoma, kad Lenkija norėtų paremti Kanados gynybos ministro Peterio MacKay kandidatūrą į aljanso vadovus.

REKLAMA
REKLAMA

Jau tapo kone tradicija, kad į aukščiausią NATO civilinį postą dažniausiai yra renkamas europietis, tačiau manoma, kad JAV taip pat neprieštarautų, jog aljanso generaliniu sekretoriumi šįkart taptų Šiaurės Amerikos atstovas.

REKLAMA

„Rzeczpospolita“ rašo, kad Lenkija siekia, kad naujasis aljanso vadovas turėtų daugiau patirties Afganistane. Būtent Kanados kariai itin aktyviai dalyvauja karinėje misijoje neramiausiuose šios šalies regionuose.

Tuo tarpu A. F. Rasmussenas yra itin nepopuliarus musulmonų tarpe, nes atsisakė atsiprašyti dėl prieš kelis metus Danijos laikraščiuose išspausdintų pranašo Mahometo karikatūrų. Būtent dėl to Danijos premjero kandidatūros neremia ir Turkija.

Priminsime, kad Lenkijos užsienio reikalų ministras Radekas Sikorskis taip pat buvo laikomas galimu kandidatu į NATO generalinio sekretoriaus postą, tačiau jo kandidatūrą užblokavo Berlyno, Londono ir Paryžiaus trio. Vokietija, Didžioji Britanija ir Prancūzija šiuo metu siekia gerinti santykius su Rusija, o lenko skyrimas į aukščiausią civilinį aljanso postą Kremliuje būtų suvoktas kaip prieš Rusiją nukreiptas žingsnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų