REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos ministras nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“ vadovo Gintauto Mažeikos skubotą atsistatydinimą, likus kelioms dienoms iki bendrovės akcininkų susirinkimo, vertina neigiamai ir tikisi, kad tai nesusiję su raginimu nepriimti jokių sprendimų dėl grupės turto.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis žingsnis, likus kelioms dienoms iki akcininkų susirinkimo, yra keistas ir skubotas“, - per atstovą spaudai BNS sakė Arvydas Sekmokas.

REKLAMA

„Neverkiu, atrodo, dar“, - paklaustas, kaip vertina G. Mažeikos atsistatydinimą, žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius.

„Aš sakiau, kad reikia atskirti dvi problemas. Norint suarti energetikos neartus dirvonus, reikia gero arklo ir gerų artojų. Aš negaliu atsakyti, ar arklas, sukurtas praėjusiais metais, buvo geras, bet kad su artojais buvo blogai, tai yra faktas. Ir mes tą keičiame“, - kalbėjo premjeras.

Jis, be kita ko, išreiškė viltį, kad šis G. Mažeikos sprendimas nesusijęs su jos raginimu „Leo LT“ vadovams nepriimti jokių sprendimų dėl įmonės turto pardavimo ar perleidimo, kol kovo 26 dieną nebus išrinkta nauja įmonės stebėtojų taryba.

REKLAMA
REKLAMA

„Ministras „Leo LT“ veiklą vertina neigiamai, nes ji buvo orientuota tik į pelną, o ne į ilgalaikius vartotojų interesus ir energetikos saugumą. Strateginiai projektai nebuvo pajudėję iš mirties taško“, - sakė BNS ministro patarėjas Kęstutis Jauniškis.

Jo teigimu, įmonei laikinai turėtų vadovauti kuris nors iš „Leo LT“ valdybos narių.

Nuo pernai spalio „Leo LT“ vadovaujantis G. Mažeika įmonės stebėtojų tarybai įteikė atsistatydinimo raštą, kuriuo prašo nuo kovo 26 dienos nutraukti valdybos pirmininko ir vyriausiojo vykdomojo pareigūno sutartis, pranešė „Leo LT“.

Iš LEO LT jis išeis gerokai praturtėjęs - gaus 240 tūkst. litų išeitinę kompensaciją, kurios atsisakyti neketina.

61,7 proc. „Leo LT“ akcijų valdo Lietuvos Vyriausybė, 38,3 proc. - VP dešimtuko valdoma bendrovė „NDX energija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų