REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gamtos švarinimo akcijai „Darom 2009” (darom09.lt) internete jau užsiregistravo daugiau nei  4 tūkst. dalyvių arba kas tūkstantasis Lietuvos gyventojas. Balandžio 18 d.,  akcijos dalyviai visuose 60 Lietuvos rajonų tvarkys labiausiai šiukšlinus parkus, miškus, pievas ir paežeres. Visuotinė talka tą pačią dieną vyks Latvijoje, Estijoje, Lietuvoje, Lenkijoje ir Rusijoje. Pernai talkose Estijoje ir Latvijoje dalyvavo po 50 tūkst. dalyvių, o Lietuvoje jų buvo apie 5 tūkst.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš „Darom 2009” organizatorių Edgaras Jankelaitis teigia, kad akcijos organizatoriai vis dar tikisi, kad iki balandžio 18 d. užsiregistruos 30 tūkst. žmonių, arba kas šimtasis Lietuvos gyventojas. “Minimalus mūsų tikslas sulaukti bent 10 tūkst. dalyvių, maždaug du kartus daugiau nei pernai. Ir ne tiek svarbu kiek užsiregistruos, bet svarbiau kiek dalyvaus. Akcijos dieną registruosime dalyvius visuose „Darom“ susirinkimo taškuose, todėl žinosime tikslų dalyvavusių skaičių” – sakė Edgaras Jankelaitis.

REKLAMA

„Darom 2009” organizatoriai apdovanos aktyviausių Lietuvos rajonų savivaldybes ir koordinatorius. Nugalės tie rajonai, kuriuose dalyvaus daugiausiai dalyvių proporcingai rajono gyventojų skaičiui. „Manome, jog tokios apdovanojimo taisyklės paskatins ir mažesnius rajonus pasitemti, nes jie turės lygias galimybes konkuruoti ir su didžiausiais miestais. Pavyzdžiui, jei Vilniuje dalyvaus 5 tūkst. dalyvių, o Rietave 100, Rietavas mūsų galutinėje lentelėje atsidurs aukščiau už Vilnių” – teigia „Darom“ organizatorė Roberta Burinskaitė.

Didžiausias iššūkis akcijos organizatoriams šiuo metu yra suorganizuoti šiukšlių išvežimą, bei tvarkytinų vietų sužymėjimą. „Prie šiukšlių išvežimo organizavimo prisideda ir Aplinkos ministerijos, ir savivaldybės, ir seniūnijos, savartynai, šiukšlių ir atliekų tvarkymo bendrovės, bet tai vistiek yra sudėtingas uždavinys” – teigia „Darom” organizatorė Ingrida Dubinskaitė.

„Darom” susirinkimo taškai, kur galės ateiti dalyviai bus paskelbti iki balandžio 1 d. Be to, užsiregistrave dalyviai gaus visą informaciją ir elektroniniu paštu. Akcijos organizatoriai kviečia visus norinčius dalyvauti registruotis www.darom09.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų