REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos, priešgaisrinės apsaugos ir muitinės pareigūnų profesinės sąjungos balandžio 2 dieną Vilniuje ir visuose Lietuvos apskričių centruose surengs įspėjamąją protesto akciją. Anot profsąjungų, taip bus siekiama sustabdyti šalies teisėsaugos sistemą griaunančius valdančios daugumos sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Balandžio 2-osios akcija bus paskutinis įspėjimas šalies Vyriausybei, paskutinis kvietimas skubiai sėsti prie derybų stalo. Esu tikras, kad pastaruoju metu akivaizdžiai pablogėjusi kriminogeninė situacija visų pirma yra ne ekonominės krizės, o priimtų politinių sprendimų pasekmė“, - teigia Vytautas Bakas, Nacionalinio pareigų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas.

REKLAMA

Vyriausybei neišgirdus NPPSS reikalavimų, pareigūnai balandžio pabaigoje surengs visuotinę protesto akciją.

NPPSS primena, kad naujoji Vyriausybė finansavimą viešąjį saugumą užtikrinančioms įstaigoms sumažino daugiau kaip 200 milijonų litų ir planuoja šį finansavimą mažinti dar labiau. Priėmus 2009 m. valstybės biudžetą, per pirmuosius šių metų mėnesius pirminės ir viduriniosios grandies pareigūnai neteko iki trečdalio savo pajamų, iki minimumo sumažintos kuro normos, sutrumpinti patruliavimo maršrutai.

REKLAMA
REKLAMA

„Netoli ta diena, kai policininkas basas vysis plėšiką, o gaisrininkai pėstute keliaus gesinti degančių namų“, - sako Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos pirmininkas Saulius Džiautas. Anot jo, esama padėtis jau kelia pavojų Lietuvos žmonių ir jų nuosavybės saugumui, todėl pareigūnai ir rengiasi protesto akcijoms.

Sprendimas aktyviais veiksmais protestuoti prieš Vyriausybės vykdomą teisėsaugos įstaigų finansavimo mažinimo politiką šių metų kovo 7 dieną  buvo priimtas Vilniuje vykusiame neeiliniame Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS), Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo (LUGPSS) ir Muitinės darbuotojų profesinės sąjungos (MDPS) suvažiavime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų