REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokamo automobilių stovėjimo sistemos Klaipėdoje kūrėjai toliau raško ne itin pavykusio modelio vaisius ir rengia naujas pataisas, kurios vienus vairuotojus pradžiugins, kitus gali ir nuliūdinti.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 26 d. vyksiančiame Tarybos posėdyje bus siūloma įvesti naują automobilių vietų rezervavimo tarifą: raudonojoje zonoje, senamiestyje, vietoje 500 - 200 litų, o geltonojoje zonoje, miesto centre, vietoje 350 - 100 litų per mėnesį.

REKLAMA

Mažinti tarifus valdininkai priversti dėl to, kad iki šiol tik viena įmonė leido sau prabangą už 500 litų mėnesinį tarifą rezervuoti vietas.

Pigesnio modelio pageidavo viešbučių, biurų savininkai.

Tad žmonės galės pasirinkti: ar mokėti už rezervavimą ir turėti teisę statyti automobilį tik toje vietoje, ar pirkti mėnesinį abonementą, kuris kainuoja tiek pat, ir automobilį statyti visoje zonoje.

Taip pat siūloma įvesti naują leidimo rūšį automobilių valdytojams, vykdantiems kontroliuojančių institucijų ar įstaigų priskirtas visuomenines funkcijas. Toks metinis leidimas kainuotų 100 litų vienai transporto priemonei.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tokia tvarka atveria kelią galimai neskaidriems sandoriams, mat institucijai skirtų kvotų nustatymas - savivaldybės administracijos darbo grupės kompetencija. Valdininkai ir spręs, kiek tokių leidimų konkrečiai institucijai galima išduoti.

Keisis tvarka ir žmonėms, kurie turi nusipirkę 15 litų kainuojantį metinį gyventojo leidimą. Dabar tokie vairuotojai gali savo automobilius statyti visoje zonoje, o pakeitus tvarką, tai būtų galima daryti tik 100 metrų atstumu nuo deklaruotos gyvenamosios vietos.

Siūloma atsisakyti ir nuostatos, kad leidimai neišduodami asmenims, deklaravusiems gyvenamąją vietą tuose namuose, šalia kurių ne didesniu nei 100 metrų atstumu yra įrengtos požeminės, daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės ar kitos teritorijos, kur nemokamai galima statyti transporto priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bus atsisakyta ir pažymų apie asmens deklaruotą gyvenamąją vietą pakeitimo: tiesiog savivaldybės administracijos darbuotojai faktus galės patikrinti duomenų bazėje, ir lapelių nešti nereikės.

Jei Taryba nuspręs patvirtinti pakeitimus, jie įsigaliotų nuo balandžio 1-osios. Nuo šio mėnesio turėtų būti jau griežtai prižiūrima, ar vairuotojai susimoka už automobilių stovėjimą.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų