REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, ketinanti dalyvauti Lietuvos prezidento rinkimuose, mano, kad mažinti atlyginimus biudžetininkams reikia tik kraštutiniu atveju. Tačiau kartu ji teigia, kad valdžiai būtina mažinti valdymo išlaidas ir investicijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai rimtai atkreipiau Vyriausybės dėmesį, kad ypatingai atsargiai reikėtų kalbėti ir daryti algų mažinimą, apsaugant mažai gaunančius gyventojų sluoksnius, ir tai daryti tik kraštutiniu atveju“, - penktadienį Briuselyje po susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Kalbėdama apie galimybę Lietuvai skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo, ji sakė mananti, jog pagrindinė fondo sąlyga būtų valstybės išlaidų mažinimas, ką ir bando daryti pati Vyriausybė.

„Bet kokiu atveju, net ir kreipiantis ir skolinantis iš tarptautinių organizacijų, sąlygos Lietuvai bus tokios, kokias dabar mėgina daryti Vyriausybė - sumažinti valstybės išlaidas. Tai yra pagrindinė sąlyga, kad gautum tarptautinį skolinimąsi. Niekas valstybei, kuri nemoka susitvarkyti ir stabilizuoti finansų, neskolins. Taigi tos taupymo priemonės, kurias mėgina dar kartą Vyriausybė peržiūrėti ir dar kartą sumažinti, - tiek investicijų programą, tiek kai kuriuos asignavimus, yra būtini ir bus būtini“, - sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Vyriausybė kol kas neketina sekti Latvijos ir Vengrijos pavyzdžiu ir prašyti TVF ar kitų tarptautinių finansinių organizacijų pagalbos.

Šalies ekonomikai ritantis žemyn ir mažėjant įplaukoms į biudžetą, premjeras Andrius Kubilius šią savaitę pranešė, kad biudžetininkų atlyginimai bus mažinami diferencijuotai - daugiau uždirbantiems jie būtų mažinami labiau.

Vyriausybė ketina daugeliui tarnautojų atlyginimus mažinti dešimtadaliu, tačiau kai kurioms grupėms - mažiau nei 10 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų