REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie savo pasitraukimą iš aukščiausios Lietuvos futbolo lygos pranešė net du klubai: Kauno FBK „Kaunas“ ir Klaipėdos „Atlantas“. „A lygos“ likimas pakibo ant plauko, nes čempionate liko tik penkios ekipos. LFF Vykdomojo komiteto posėdyje nutarta visus sprendimus dėl pirmenybių nuostatų atidėti dar savaitei.

REKLAMA
REKLAMA

FBK „Kaunas“ bėga į žemesnę lygą, jam iš paskos – ir „Atlantas“

Vienas garsiausių ir geriausių pastarojo meto Lietuvos futbolo klubų „Kaunas“ šiemet rungtyniaus ne aukščiausioje mūsų šalies „A lygoje“, bet I-oje lygoje. Tai šiandien spaudos konferencijoje oficialiai patvirtino ekipos vadovas Gintaras Ugianskis.

REKLAMA

Jis tikino, kad tokį kauniečių apsisprendimą lėmė ne sunki finansinė padėtis, o nešvarūs kitų vienuolikių ir lygos vadovų užkulisiniai žaidimai. Be to, FBK „Kaunas“ prezidentas atskleidė, kad sprendimas dėl šio žingsnio brendo jau ne vienus metus.

„Klubas neturi mokestinių problemų, tai rodo, kad mes lengvai gavome „A lygos licenciją. Sprendimas išeiti iš „A lygos brendo jau senokai. Ne vienus metus vyko tam tikri ginčai su futbolo federacija, bet mums sakė, kad viskas susitvarkys ir toliau futbolo arenoje kova vyks sąžiningai ir garbingai“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

G. Ugianskio teigimu, praėjusių metų lapkričio 28 dieną klubų vadovai parašė pareiškimą Lietuvos futbolo federacijai:

„Mes norėjome, kad visi su futbolu susiję klausimai būtų sprendžiami viduje, ir to pareiškimo turinio bei problemų nenorime viešinti. Galiu tik pasakyti, kad niekada nenorėjome skirstyti teisėjų, kaip teigiama. Mes norime, kad teisėjai išliktų nepriklausoma institucija. Juo turi skirstyti Lietuvos futbolo teisėjų asociacija“

Į klausimą, ar nenukentės paties Kauno klubo autoritetas, kai klubas pasitrauks į žemesnę lygą, FBK „Kauno" prezidentas atsakė: „Mes prestižą tikrai išlaikysime. Manau, sėkmingai dalyvausime tarptautinėse varžybose ir futbolo gerbėjai mus supras“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad nuo 1999 metų iki 2007-ųjų net 8 kartus Lietuvos čempionu tapusį „Kauno“ klubą pastaruoju metu vienas po kito paliko komandos lyderiai.

Naujausiomis žiniomis, pasitraukti iš „A lygos“ ir taip pat  rungtyniauti I-ojoje lygoje žada ir Klaipėdos „Atlantas“.

Jei šios žinios pasitvirtins, šiemet „A lygos“ čempionate varžysis tik penkios komandos: Panevėžio „Ekranas“, Vilniaus „Vėtra“, Marijampolės „Sūduva“, Šiaulių „Šiauliai“ ir Tauragės „Tauras“.

Sprendimas nukeltas savaitei

Galutinė komandų sudėtis ir pirmenybių tvarkaraštis turėjo būti patvirtinti šiandien Nacionalinėje futbolo akademijoje vykusiame LFF Vykdomojo komiteto posėdyje, tačiau klubų atstovų nuomonėms išsiskyrus, nutarta dėl „A lygos“ likimo spręsti po savaitės.

REKLAMA

Pranešama, kad „A lygą“ organizuos LFF, o iki kovo 24 dienos turi būti pateikti čempionato nuostatai. Dar nėra aišku, kiek ekipų dalyvaus pirmenybėse. Realiausi pasiūlymai yra du: aštuonios arba dešimt komandų. Tiesa, neatmetama, kad „A lygoje“ gali varžytis ir tik 5 klubai.

Minėtame posėdyje buvo svarstoma apskritai sujungti „A lygą“ ir I-ąją lygą bei rengti bendrą čempionatą arba bent priimti į „A lygą“ kelias vienuolikes iš I-osios lygos.

Klubai atsakymus pateiks iki kovo 26 dienos, o galutinis sprendimas bus priimtas dar viename LFF Vykdomojo komiteto posėdyje kovo 27-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų