REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar praėjusį sezoną Denverio „Nuggets“ komandos lietuvis Linas Kleiza buvo daugelio gerbėjų numylėtinis. Puolėjas iš Lietuvos savo žaidimu žavėjo sirgalius ne tik gimtinėje, bet ir už Atlanto. Žavėjo Kleiza ir krepšinio ekspertus bei trenerius. Tačiau šį sezoną mūsiškis tapo tik to puikaus krepšininko šešėliu.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto „Nuggets“ treneris George‘as Karlas vis dar tiki savo auklėtiniu ir ketina skirti L.Kleizai daugiau laiko aikštėje. Savimi vis dar tiki ir pats Kleiza, kuriam labiau už asmeninį žaidimą rūpi komandos pergalės.

REKLAMA

„Vis dar manau, jog jis yra krepšininkas, kuris įrodė savo naudą mūsų komandai. Ketinu suteikti jam galimybę per ateinančias 10-15 rungtynių pabandyti įgauti geresnę sportinę formą“, - kalbėjo „Nuggets“ treneris G.Karlas.

Denverio klubui sėkmingas lietuvio žaidimas artėjant atkrintamųjų varžybų kovoms būtų labai svarbus. Kai J.R.Smithas rungtynes pradeda „Nuggets“ startiniame penkete, L.Kleiza lieka vieninteliu atsarginiu krepšininku, kuris gali iššauti įsitraukęs į rungtynes nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną lietuvis susilaukė nemažai kritikos iš krepšinio ekspertų ir gerbėjų. Nors pelnomų taškus vidurkis nuo praėjusio sezono pakito vos 1 (11,1 tšk. per rungt. 07/08 sezone ir 10,1 tšk. per rungt. 08/09 sezone) tašku, Kleiza šiame sezone nedemonstruoja tokio pastovumo. Per paskutines šešerias rungtynes lietuvis nepataikė nei vieno iš 9 mestų tritaškių metimų.

Tai patvirtina ir suprastėjęs lietuvio taiklumas šį sezoną (nuo 47,2% pernai iki 44,3% šiemet). Suprastėjo ir Kleizos kovojimas dėl atšokusių kamuolių, sumažėjo rezultatyvių perdavimų komandos draugams ir iš varžovų perimti kamuoliai. Kol ekspertai kuria įvairias teorijas kodėl taip nutiko, G.Karlas yra įsitikinęs, kad suprastėjusiam jo auklėtinio žaidimui įtakos turėjo kalbos apie mainus ir naujojo kontrakto detalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad šis sezonas jam buvo sunkus morališkai. Tikiu, kad visos tos mainų ir kontrakto kalbos nuo sezono pradžios padarė jam neigiamą įtaką. Juolab, kad jam niekaip nepavykdavo sužaisti tokių rungtynių, kurios pridėtų pasitikėjimo savimi“, - lietuvio problemas analizavo Karlas.

L.Kleiza apibūdinamas kaip energija trykštantis krepšininkas, kuris mėgsta veržtis link krepšio ir atakas užbaigti galingais dėjimais. Tačiau šį sezoną lietuvis neturėjo per daug galimybių tokioms atakoms.

„Tiesiog stengiuosi atlikti savo vaidmenį, kuris kartais skiriasi. Viskas priklauso nuo situacijų, tačiau svarbiausia, jog komanda laimi“, - po rungtynių su Memfio „Grizzlies“ komanda kalbėjo Kleiza, kuriam po susidūrimo su varžovu teko siūti prakirstą antakį.

REKLAMA

Per paskutines penkerias „Nuggets“ rungtynes L.Kleiza vidutiniškai renka 8,4 taško. Vienose iš šių rungtynių lietuviui pavyko surinkti 20 taškų ir komanda tikėjosi, jog tai buvo būtent tos persilaužimo rungtynės. Deja, bet viskas taip neišsirutuliojo. Kleizai nepavyko perkopti dviženklės taškų sumos per pastarąsias trejas Denverio komandos rungtynes, o iš trijų taškų zonos lietuvis nepataikė nuo kovos 6 dienos. Nors dar rungtynėse prieš tai Kleiza pataikė 3 tritaškius iš 5, o tai tik patvirtina nepastovų jo žaidimą.

REKLAMA

Lietuvis tikisi, kad pavyks pakreipti šio sezono pasirodymą teigiama linkme. Tikisi išnaudoti jam suteikiamą šansą ir pagaliau sužaisti mačą, kuris suteiktų nors šiek tiek daugiau pasitikėjimo savimi. Kleizai rūpi kaip tapti krepšininku, kuris būtų rimta paspirtimi „Nuggets“ komandai atkrintamosiose varžybose. Vienintelis dalykas, kuris visai nedomina Lino – kritikų kalbos.

„Sužaidžiau keletą geresnių varžybų, tačiau pastaruoju metu žaidžiu prastai. Privalau sužaisti persilaužimo rungtynes, nes keliose rungtynėse labai netaikliai atakavau krepšį. Man nerūpi, ką šneka žmonės, nes kiekvieną dieną lieju prakaitą treniruočių salėje“, - teigė L.Kleiza, kuriam pirmasis šansas įgyti pasitikėjimo savimi bus suteiktas jau rungtynėse su Vašingtono „Wizards“ klubu.

Ketvirtasis sezonas stipriausioje pasaulio lygoje lietuviui kol kas klostosi labai nepastoviai. Per 69 sužaistas reguliaraus sezono rungtynes L.Kleiza „Nuggets“ klubui vidutiniškai renka po 10 taškų ir sugriebia po 4 atšokusius kamuolius, aikštėje praleisdamas maždaug 23 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų