REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po mėnesio bus skelbiamas šaukimas Europos Sąjungos (ES) paramai žuvininkystės sektoriui gauti. Tačiau iškilo grėsmė, kad Klaipėdos žvejų bendruomenė gali nespėti pasinaudoti tokia galimybe.

REKLAMA
REKLAMA

Paramos gavimo grupės valdyboje   turi būti keturi Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai, o Klaipėdos miesto tarybos Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje svarstant jų delegavimo klausimą paaiškėjo, kad savivaldybė į jau įkurtą grupę savo atstovų skirti negali.

REKLAMA

Pasak minėtos komisijos nario, Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos pirmininko Alfonso Bargailos, Klaipėdoje regioninė žuvininkystės vietos veiklos grupė įsteigta kone slaptai, nepasikalbėjus su žvejų bendruomenės, savivaldybės atstovais. Jis pats buvęs pakviestas tik visai neseniai į grupės narių susirinkimą ir tapęs jos valdybos nariu.

Grupės pirmininkas Gediminas Ragauskas tai neigė. Pasirodo, kaip fizinis asmuo steigiant grupę dalyvavęs net vicemeras Benas Šimkus. Šiuo metu grupė turi 15 narių, iš kurių 12 yra valdybos nariai. Taigi jos valdybai trūksta tik 4 savivaldybės atstovų. Grupės strategija dar tik ruošiama.

REKLAMA
REKLAMA

Grupė įregistruota pagal asociacijos principus. Jos įstatuose parašyta, jog grupės nariais gali būti tik fiziniai asmenys. Todėl savivaldybė, pasak jos juristo Artūro Žičkaus, negalėdama būti nare, negali siūlyti ir savo atstovų į valdybą.

Komisijoje posėdyje kalbėta apie tai, kad grupė be savivaldybės atstovų jokios Europos Sąjungos paramos negaus. Todėl iškilo klausimas, ar pakeisti jau įregistruotos grupės įstatus, ar steigti naują grupę. G. Ragauskas sakė, jog įstatus galima labai greitai pakeisti.

Po ilgų ir karštų diskusijų komisija nusprendė tik siūlyti savivaldybei dalyvauti tokios grupės veikloje. Dėl konkrečių asmenų siūlymo susilaikyta, nes tai - miesto Tarybos kompetencija.

Be to, siūlyta kreiptis į Žemės ūkio ministeriją ir pranešti apie klaipėdiečių ketinimą pretenduoti į šią paramą, prašyti, kad terminas būtų atidėtas kuriam laikui.

Dalia Bikauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų