REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gambijoje plinta „raganų“ medžioklė

Kone 1000 Gambijos gyventojų pagrobę „raganų medžiotojai“ slaptuose vyriausybiniuose sulaikymo centruose vertė juos gerti haliucinogeninius vaistus, teigia „Amnesty International“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo guardian.co.uk, toks valymas, kurį leido kontroversiškai vertinamas šalies prezidentas Yahya Jammehas, jau nusinešė dviejų žmonių gyvybes. Šimtai įbaugintų žmonių pabėgo į kaimyninį Senegalą.

REKLAMA

Nukentėjusieji pasakoja, jog pastarosiomis savaitėmis po kaimus marširavo ne tik „raganų medžiotojai“, bet ir policija, kariuomenės atstotovai bei prezidento apsaugininkų komanda.

„Raganomis“ apšauktos moterys, kurių dauguma yra vyresnio amžiaus, buvo laikomos nelaisvėje iki penkių dienų. Jas vertė gerti haliucinogeninius vaistus, o po to prisipažinti dėl užsiiminėjimo raganystėmis. Kai kurios buvo žiauriai sumuštos.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, jog „raganų medžiotojai“ į Gambiją atvyko iš Gvinėjos po prezidento tetos mirties. Kalbama, jog jis dėl jos mirties kaltina kažkieno panaudotus burtus.

Gambijos vyriausybė šio „Amnesty International“ pranešimo nekomentavo.

Paskutinis incidentas vyko Sinteto kaime kovo 9 dieną. Viena liudininkė pasakojo, kad šautuvais ir kastuvais ginkluota policija apsupo kaimą, suvarė 300 vyrų ir moterų į autobusus ir išvežė į prezidento fermą.

Afrikoje tikėjimas burtais nėra retenybė. Raganystėmis užsiimantys asmenys gali būti išvaryti iš kaimų ar net nužudyti, tačiau valstybė į tai veliasi labai retai.

Gambijos prezidentas garsėja keista ir pavojinga politika. Štai 2007 metais jis paskelbė atradęs atskirus vaistažolinius vaistus kovai su ŽIV, astma ir aukštu kraujo spaudimu ir asmeniškai juos skyręs savo pacientams.

O praėjusiais metais jis viešai prisiekė išnaikinti visus homoseksualus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų