REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė kol kas nesiima prognozuoti, kokios galėtų būti nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ įkūrimą reglamentavusio įstatymo pakeitimų, atsižvelgiant į Konstitucinio Teismo nutarimą, pasekmės.

REKLAMA
REKLAMA

„Politiškai vienaip ar kitaip padariniai būtų. Gali būti įvairių pasekmių ir todėl svarstant reikia vadovautis ne emocijomis, o atidžiai išstudijavus pasekmes“, - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą sakė premjerą pavaduojanti krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.

REKLAMA

Anot jos, svarbiausia, kad įstatymų pakeitimai nebūtų naudingi „tiems, kurie nelabai norėjo tos elektrinės statyti, o turėjo galbūt kitokių tikslų kuriant nacionalinį investuotoją“.

Kokios tai galėtų būti verslo ar kitas suinteresuotos struktūros, R. Juknevičienė nedetalizavo.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcija Seime siūlo Atominės elektrinės įstatymą, kuriame numatytas ir „Leo LT“ steigimas, pripažinti netekusiu galios, o Vyriausybės susitarimus su privačiu „Leo LT“ investuotoju „NDX energija“ - neteisėtais ir niekiniais.

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio ministras Dainius Kreivys Seime tvirtino, kad jei būtų priimtas sprendimas panaikinti įstatymą, tai turėtų siektis su nauja šalies energetikos plėtros perspektyva.

„Jeigu mes turėsime kitą modelį ir jis bus aiškus, pagal kurį galima (atominės - BNS) elektrinės statyba, tada bus aiškiau.

Kol Seimas nepriėmė tokio nutarimo, alternatyvios strategijos nėra svarstoma“, - tvirtino D. Kreivys.

Pataisų iniciatorius „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis sakė, kad „Leo LT“ buvo steigiama vadovaujantis įstatymu, kurio vieną iš svarbiausių nuostatų Konstitucinis Teismas (KT) pripažino prieštaraujančia Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konservatoriai siekia, kad Seimas įpareigotų Vyriausybę imtis teisinių veiksmų įgyvendinti turtinių ir teisinių santykių, buvusių iki nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ sukūrimo, restituciją.

Seimas raginamas atsižvelgti į KT nutarimą ir pripažinti, kad Vyriausybės nutarimai, kuriais buvo nustatyta valstybės turto investavimo į „Leo LT“ tvarka, buvo neteisėti, o nacionalinio investuotojo sukūrimo sandoris yra niekinis.

Seimui taip pat siūloma pripažinti, kad „Leo LT“ nėra nacionalinio investuotojo bendrovė, kaip tai nustatyta Atominės elektrinės įstatyme.

KT yra paskelbęs, kad nacionalinė energetikos bendrovė „Leo LT“, kuriai patikėti milijardinės vertės strateginiai projektai, buvo įsteigta pažeidžiat Konstituciją.

Vyriausybė valdo 61,7 proc. pernai gegužę įkurtos „Leo LT“ akcijų, „NDX energija“ - 38,3 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų