REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Paulauskienė šiomis dienomis kelis kartus keitė nuomonę apie savo elgesį ir jo padarinius. Iš pradžių po avarijos, kurią sukėlė būdama neblaivi, valdininkė paprašė atleisti ją iš politinio pasitikėjimo pareigų ir buvo pagirta už drąsų bei ryžtingą poelgį.   Paskui ji persigalvojo ir prašymą  atsiėmė, o galiausiai po pokalbio su meru nusprendė, kad vis dėlto yra verta būti atleista.

REKLAMA
REKLAMA

Žinia, įtariama, kad D. Paulauskienė vasario 28-osios vakarą Palangoje neblaivi vairavo automobilį „Audi A6“, atsitrenkė juo į pramonininko Bronislovo Lubio namo tvorą, išvertė ją ir įvažiavo į kiemo žalią veją. Jai vėliau nustatytas 2,03 promilės girtumas, o siekdama išvengti atsakomybės, moteris siūlė policininkams kyšį.

REKLAMA

Po šio įvykio kovo 2-ąją valdininkė miesto merui Rimantui Taraškevičiui įteikė prašymą atleisti ją iš pareigų ir pareiškė apgailestaujanti dėl incidento.

Tačiau užvakar, kai pasipiktinusi visuomenė kiek primiršo valdininkės klystkelius, D. Paulauskienė patyliukais suskubo prašytis atgal į savivaldybę ir paprašė atšaukti pirmąjį prašymą. Šį sprendimą ji motyvavo tuo, kad kovo 2-ąją įteiktą dokumentą ji rašė patyrusi stresą, taip pat prašė atsižvelgti į jos šeimos finansinę padėtį - moteris viena augina du vaikus.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto kovo 17-ąją užregistruoto prašymo D. Paulauskienė vakar paprašė nebeteikti miesto Tarybai.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius „Vakarų ekspresui“ patvirtino, kad buvo susitikęs su valdininke ir jie kartu aptarę situaciją.

„Rašto, kurį ji buvo linkusi pateikti ir prašyti panaikinti ankstesnįjį prašymą, ji nebeteiks. Todėl kovo 26-ąją Tarybos posėdyje svarstysime tik patį pirmąjį jos prašymą - atleisti iš pareigų“, - sakė miesto galva.

Administracijos direktoriaus pavaduotojo postas yra politinio pasitikėjimo, į jį D. Paulauskienę delegavo Darbo partija. Po skandalo narystę joje moteris paprašė sustabdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, pirmadienį darbiečiai kreipėsi į miesto merą, savivaldybės administracijos direktorių Aloyzą Každailevičių bei kitus politikus ir paprašė D. Paulauskienės elgesį vertinti švelniau. Esą griežtos bausmės ji nenusipelnė todėl, kad nusižengimą padarė ne darbo metu, yra atsakinga ir pareiginga darbuotoja, jai būtina išsaugoti darbo vietą, nes viena augina vaikus.

Tuo metu vienos valdančiųjų - liberalcentristų - partijos nariai oficialiai pasiūlė apskritai naikinti šį savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo etatą ir taip per metus sutaupyti apie 100 tūkst. litų.

Valdas Pryšmantas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų