REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje studentų bendrabučiuose apgaule rinkti parašai už prezidento rinkimuose dalyvauti siekiantį Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovą Arūną Valinską.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip trečiadienį rašo naujienų portalas delfi.lt, 4-tame Saulėtekio alėjos bendrabutyje gyvenanti mergina vardu Virginija antradienio vakarą savo kambaryje sulaukė viešnios, kuri tikino renkanti parašus už prezidento rinkimuose dalyvauti siekiančią Dalią Grybauskaitę.

REKLAMA

„Sąrašo viršuje buvo prisegtas nedidelis lapelis su tekstu, patvirtinančiu merginos žodžius. Tačiau pakėlus tą lapelį paaiškėjo, kad jis pridengia A.Valinsko pavardę“, - pasakojo studentė.

Jos teigimu, mergina bandė išsisukti aiškindama, kad tikriausiai supainiojo lapus. Esą jos vaikšto dviese su drauge, ir viena renkanti parašus už A.Valinską, kita - už D. Grybauskaitę.

Tačiau minėta draugė, kurią žurnalisto pašnekovė po poros minučių sutiko koridoriuje, taip pat tvirtino renkanti parašus už D. Grybauskaitę.

REKLAMA
REKLAMA

„Vis dėlto paprašius leisti pažiūrėti į sąrašus ji nesutiko ir tiesiog paspruko“, - pasakojo Virginija.

Ji kreipėsi į bendrabučio budėtoją, kuri sužinojo parašus rinkusių merginų vardus ir pavardes bei kambarių numerius.

„Susiorganizavome ir šešiese nuėję pas jas į 6-tą bendrabutį pateikėme ultimatumą - arba tegul jos sunaikina lapus su apgaule surinktais parašais, arba mes rašome pareiškimą policijai“, - sakė Virginija.

Po atsikalbinėjimų lapus merginos vis dėlto sutiko suplėšyti.

Bendrabučius prižiūrinčios viešosios įstaigos „Vilniaus universiteto būstas“ direktorius Nerijus Cicilionis sakė, kad leidimų rinkti parašus bendrabučiuose neišduota ir kad tai darantys asmenys savivaliauja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Valinsko rinkimų štabo vadovas Vytas Karsokas teigė apie incidentą nieko nežinantis.

Nieko apie incidentą negirdėjęs teigė ir D.Grybauskaitės rinkimų štabo vadovas Vitas Vasiliauskas.

Jis negalėjo pasakyti, ar parašai už D. Grybauskaitę buvo renkami Saulėtekio bendrabučiuose, tačiau teigė žinąs, kad studentų organizacijos į parašų rinkimą buvo įsijungusios.

Apie šį įvykį išgirdęs Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas apgautus studentus ragino kreiptis į policiją.

Prieš porą dienų VRK pranešė sulaukusi signalų dėl esą apgaulės būdu renkamų parašų už pretendentus kandidatuoti prezidento rinkimuose. VRK žiniomis, raginta pasirašyti „už populiarų kandidatą“, tačiau vieta, kur įrašyta pretendento pavardė, buvo uždengta popieriumi. Pakėlus popierių esą paaiškėjo, kad pretendentas - kitas, nei sakyta prieš pasirašant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų