REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tautos prisikėlimo partijos“ narys Mantas Varaška Vyriausybei ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai raštu pateikė siūlymus supaprastinti bedarbiais tapusių žmonių registraciją Darbo biržoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu galiojantys teisės aktai nustato bedarbio pareigą pačiam pateikti Darbo biržos specialistams visus duomenis, reikalingus įregistruojant tokį asmenį bedarbiu. Vienas iš tokių reikalavimų įpareigoja asmenį pateikti Darbo biržai patvirtintos formos pažymą apie darbą paskutinėje darbovietėje.

REKLAMA

„Didėjant bedarbystės lygiui valstybėje, pastebima vis daugiau atvejų, kai atleidžiami iš darbo žmonės iš darbdavio negauna laiku (arba apskritai negauna) aukščiau minėtų pažymų, būtinų registruojantis Darbo biržoje. Taip tokie žmonės tampa socialiai nesaugūs, kadangi tuo metu jų atžvilgiu neveikia ir socialinių draudimų sistemos mechanizmai“, – pranešime spaudai cituojamas Seimo narys M. Varaška.

Todėl Vyriausybei ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai siūloma apsvarstyti galimybę duomenis apie asmens darbą įmonėje gauti patiems Darbo biržos specialistams, pateikus paklausimus VSDFV tarnyboms. Anot pranešimo, tokiu būdu darbdavys kartu su pranešimu apie apdraustųjų valstybinio socialinio draudimo pabaigą, VSDFV tarnybai turėtų  pateikti duomenis apie atleidimo straipsnį ir įmonėje dirbusio asmens pareigas, profesiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų