REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mados infekcijos“ seminaruose – trys pranešėjai

Antrąją festivalio „Mados infekcija“ dieną, kovo 21-ąją, šeštadienį sostinės Šiuolaikinio meno centre (Vokiečių g. 2) tradiciškai bus rengiami seminarai madai aktualiais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Trimis skirtingomis temomis savo patirtimi dalinsis pranešėjai iš užsienio, o žiūrovai juose galės apsilankyti nemokamai.

REKLAMA

Apie V. Westwood kūrybos metodus

Pirmąjį pranešimą ŠMC „Kino salėje“ šeštadienį 10 val. ryto skaitys viešnia iš Vokietijos Martina Glomb, dirbusi su grasiąja dizainere Vivienne Westwood. 1989 metais baigusi studijas M. Glomb  pradėjo dirbti ekstravagantiškosios kūrėjos V. Westwood studijoje Londone. Po aštuonių metų ji pradėjo vadovauti V. Westwood priklausančiai jaunimo linijai „Anglomania“ ir tapo „Red Label“ produktų linijos meno direktore.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2001 metų M. Glomb dėsto Hamburgo JAK mados akademijoje ir Karališkajame menų koledže Londone. Be to, dirba laisvai samdoma dizainere. Mados dizaino profesorė, dėstytoja, dizainerė ir konsultantė M. Glomb „Mados infekcijos“ metu skaitys paskaitą apie garsiosios britų dizainerės V. Westwood kūrybos metodus.  

Dizainerė Sakina M‘sa apie mados etikos filosofiją

Antrajame ŠMC aukšte esančioje „Kino salėje“ nuo vidurdienio (12 val.) savo patirtimi mados pasaulyje dalinsis iš Prancūzijai priklausančių Komorų salų kilusi drabužių kūrėja Sakina M‘sa. Dizainerės kūryba vaizduoja nuoširdų ir asmenišką, pilną simbolių savo gyvenimo istorijos atspindį. Dizainerės stilius apibūdinamas kaip ypač sodrus, poetiškas; savo kūryboje ji žaidžia įvairiais būdais: tekstile, geografija ir literatūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūrėjai priklauso natūraliu būdu medžiagą pasendinančios technologijos patentas. S. M‘sos apdovanojimų kolekcijoje – Prancūzijos miesto Saint Etienne dizaino bienalės pagrindinis prizas, Prancūzijos fondo prizas, apdovanojimas už kūrybą nuo Paryžiaus miesto ir daugelis kitų.

Festivalyje „Mados infekcija“ dizainerė pristatys naujausią savo 2009-2010 metų rudens/žiemos kolekciją „Optimism joy“, o šeštadienio popietę S. M‘sa ketina diskutuoti apie mados etikos svarbą prabangos ir grožio kontekste.



Akinių nuo saulės tendencijos

REKLAMA

Pusę trijų prasidės trečiojo šiųmetinės „Mados infekcijos“ pranešėjo – svečio iš Italijos Alessandro Magnabosco – seminaras. Kompanijos „Ray Ban“ kvietimu į Lietuvą atvykstantis pranešėjas skaitys paskaitą apie „Ray Ban“ istoriją ir pristatys naujausią akinių nuo saulės kolekciją.

Seminarų pranešėjai, temos ir programa:

10:00 – Martina Glomb (Vokietija) skaitys paskaitą tema „Vivienne Westwood kūrybos metodai“.

12:00 – Sakina M'sa (Prancūzija) kalbės apie šiuolaikinės mados etiką.

14:30 – Alessandro Magnabosco (Italija) pristatys kompaniją „Ray Ban“ ir naujausią akinių nuo saulės kolekciją.

Seminarai vyks kovo 21 d., šeštadienį, ŠMC (Vokiečių g. 2), 2 aukšte, „Kino salėje".


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų