REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje norima įkurti Monsinjoro skverą, skirtą monsinjorui Kazimierui Vasiliauskui, ir jo vardu pavadinti gatvę.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės savivaldybė gavo vilniečių prašymą-laišką dėl Vilniaus miesto garbės piliečio monsinjoro K.Vasiliausko atminimo įamžinimo.

REKLAMA

Pasak idėjos autorių - teisininkų, žurnalistų, medikų, menininkų, - Monsinjoro vardu pavadintas skveras padėtų atnaujinti ir pagražinti sostinę, taip pat siūloma vieną iš sostinės gatvių pavadinti Monsinjoro vardu.

„Gera idėja, gražus projektas - jau pusę darbo, kurio neįmanoma neparemti. Artimiausiu metu su Miesto plėtros departamentu tokios šviesios asmenybės atminimo įamžinimui ieškosime tinkamos vietos, erdvės. Taip pat teiksime miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijai siūlymą dėl gatvės pavadinimo Monsinjoro vardu“, - savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

REKLAMA
REKLAMA

Idėjai Vilniaus senamiestyje įamžinti monsinjoro K.Vasiliausko atminimą jau pritarė Vilniaus arkivyskupas kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Pasak projekto iniciatorių, erdvėje, kurioje kasdien vaikščiojo mūsų visų - tikinčiųjų ir netikinčių kunigas, Lietuvai ir Vilniui nusipelnęs žmogus, siūloma įrengti atminimą - sūpuokles.

K.Vasiliauskas - vienas iškiliausių ir mylimiausių lietuvių katalikų dvasininkų, ėjęs Vilniaus arkikatedros klebono pareigas. Už toleranciją, krikščioniškų vertybių puoselėjimą jam buvo skirta Santarvės premija.

K.Vasiliauskas mirė 2001-ųjų spalio 14-ąją, eidamas 80-uosius metus.

Vilniuje, Pylimo gatvėje prie 6-uoju numeriu pažymėto namo, kur gyveno monsinjoras, atidengta skulptoriaus Romo Kvinto pagaminta memorialinė lenta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų