REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijoje įsigytu prabangiu automobiliu važinėjantis parlamentaras Petras Gražulis vėl atsidūrė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos taikiklyje. Etikos sargai tiria, ar politikas pagrįstai naudoja parlamentinei veiklai skiriamus pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo rezultatai kruopščiai slepiami, tačiau manoma, kad etikos sargams užkliuvo

„tvarkiečio“ P.Gražulio sutartis su viena Latvijos bendrovių, rašo „Lietuvos rytas“.

Pagal šią sutartį Seimo finansų skyrius kiekvieną mėnesį į kaimyninėje valstybėje veikiančios įmonės sąskaitą perveda beveik 4 tūkst. litų. Tiek mokesčių mokėtojams atsieina „BMW X5“, kuriuo važinėja P.Gražulis, nuoma.

REKLAMA

Kad nereikėtų rinkti įvairiausių kvitų, visas parlamentinei veiklai skirtas lėšas Seimo narys skiria automobilio nuomai, jo draudimui, priežiūrai ir degalams. P.Gražulis kas mėnesį Latvijos bendrovei įsipareigojo mokėti po 4,5 tūkst. litų: beveik 4 tūkst. litų latvių bendrovei pervesdavo Seimas, dar 500 litų tekdavo primokėti pačiam.

„Bet dabar pakoregavome sutartį ir mokėsiu po 4 tūkst. litų“, - sunkmečiu savo pinigus nutarė pataupyti P.Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA

Etikos ir procedūrų komisijos vadovas Algimantas Salamakinas pripažino, kad P.Gražulio pateikta sutartis sukėlė įtarimų.

Tačiau socialdemokratas tvirtino, kad „tvarkietis“ jau sutiko ją keisti. P.Gražuliui patarta automobilį nuomotis iš Lietuvoje veikiančios įmonės.

Be to, jis įspėtas, kad išlaidos už degalus nebus kompensuojamos, jei jis nepateiks kvitų.

Komisijos vadovas aiškino, jog dabartinė tvarka nenumato, kad parlamentarai automobilį būtinai turėtų nuomotis iš Lietuvos bendrovės, tačiau neatmetė, kad etikos sargai gali pasiūlyti tokią tvarką keisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų