REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Ši paradoksali situacija susidarė todėl, kad Seimo narių grupės, kuri kreipėsi į KT, atstovu Teisme buvo paskirtas parlamentaras Raimondas Šukys, tik vėliau tapęs ir vidaus reikalų ministru.
Kaip pranešė KT, nagrinėjamoje byloje sujungta 11 prašymų, kuriuose abejojama Vyriausybės nutarimais, reguliuojančiais minimaliojo darbo užmokesčio didinimą, atitiktimi Konstitucijai.
Skundžiami Vyriausybės nutarimai, kuriais nustatytas skirtingas minimalus darbo užmokestis valstybės tarnautojams ir kitiems asmenims.
Pareiškėjai abejoja, ar skirtingų minimalių valandinių bei mėnesinių algų atskirų kategorijų darbuotojams nustatymas ir šalies ekonominiai veiksniai (kainų kilimas, infliacija, ekonomikos augimas) nediskriminuoja vienų darbuotojų, palyginti su kitais.
Vilniaus apygardos administracinis, Klaipėdos apygardos administracinis ir Panevėžio apygardos administracinis teismai nagrinėjo vidaus reikalų sistemos darbuotojų skundus Vidaus reikalų ministerijai dėl užmokesčio skirtumo, kuris atsirado taikant ginčijamus Vyriausybės nutarimus.
Šie darbuotojai pažymėjo, kad nuo 2003 metų liepos 24 dienos darbo užmokesčio dydis nekinta, nes valstybės tarnautojams taikomas 430 litų minimalios mėnesinės algos dydis, tuo tarpu kitų asmenų minimali mėnesinė alga šiuo metu yra 600 litų.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų