REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas svarstys konservatoriaus Vaidoto Bacevičiaus siūlymą, kad vairuoti galėtų tik nė lašo alkoholio neragavę vairuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Už tai, kad Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos Seime būtų svarstomos, balsavo 26 Seimo nariai, kad nebūtų - 7, o 16 parlamentarų susilaikė.

REKLAMA

V. Bacevičius pataisos numato, kad kraujyje aptikus 0,01 promilės alkoholio, žmogus jau būtų baudžiamas. Girtumas nuo 0,01 iki 0,4 promilės vairuotojui kainuotų 500-1000 litų.

„Estijoje yra 0 promilių ir jokių problemų nekyla“, - sakė V. Bacevičius.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys pasiūlė uždrausti bent šiek tiek išgėrus sėsti ant dviračio ar vežimų vadeliotojams.

„Darbiečių“ frakcijos narys Kęstutis Daukšys siūlė už vairavimą esant sunkiam girtumui ir už girto vairuotojo padarytą avariją didinti baudas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar galite garantuoti, kad šioje Seimo salėje, kai priimame visiems gyventojams svarbius įstatymus, visi būna su 0,00 promilės? Nebūkime šventesni už Romos popiežių“, - kalbėjo K. Daukšys.

Pasak jo, „Smetoniškos giros“, kurios galime nusipirkti ir Seime, išgėrus, kuri yra 1,2 laipsnio, jau nebebūtų galima sėsti prie vairo: „Sėsite prie vairo ir turėsite savo 0,01 promilės“.

„Ir su 0 promilių šioje salėje (Seimo plenarinių posėdžių salėje - BNS) priimam tokius dalykus“, - ironizavo K. Daukšys.

Dabar iki dvejų metų vairavimo patirtį turintiems asmenims nustatyta leistina neblaivumo riba siekia 0,2 promilės, ilgiau vairuojantieji baudžiami tuo atveju, jei peržengia 0,4 promilės ribą.

Toliau Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas Seimas svarstys gegužę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų