REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seime Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys pateikė Administracinių teisės pažeidimų kodekso įstatymo projektą.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarta pritarti projektui po pateikimo ir pradėti jo svarstymo procedūrą. Balsavo: už – 57, susilaikė 5. Pagrindiniu komitetu projektui svarstyti paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

REKLAMA

Projekto tikslas – nustatyti atsakomybę darbuotojui, pažeidusiam darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus atliekant pavojingus darbus arba kai darbuotojas pavojingus darbus atlieka neblaivus, apsvaigęs nuo narkotinių ar toksinių medžiagų, bei nustatyti atsakomybę darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims už neblaivaus, apsvaigusio narkotinių ar toksinių medžiagų darbuotojo nenušalinimą nuo darbo, taip pat darbuotojui, kuris darbovietėje darbo metu buvo neblaivus ar apsvaigęs narkotinių ar toksinių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

Pateiktomis pataisomis siūloma numatyti, kad už darbų saugos ir darbo higienos norminių aktų pažeidimą, atliekant pavojingus darbus, darbuotojui bus skiriama bauda nuo 100 iki 300 litų, o už šiuos pažeidimus esant neblaiviam, apsvaigusiam nuo narkotinių ar toksinių medžiagų – nuo 300 iki 1000 litų, rašoma pranešime spaudai.

Be to, siūloma numatyti atsakomybę ir darbdaviui – už neblaivaus, apsvaigusio nuo narkotinių ar toksinių medžiagų darbuotojo nenušalinimą nuo darbo darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims būtų skiriama bauda nuo 1 iki 3 tūkst.litų ir (ar) pareigūnams – nuo 500 iki 2000 litų.

Neblaivaus, apsvaigusio nuo narkotinių ar toksinių medžiagų darbuotojo buvimas darbo vietose, įmonių, įstaigų, organizacijų patalpose ar teritorijoje darbo metu ar darbui pasibaigus užtrauktų baudą darbuotojui nuo 100 iki 300 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų