REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovas Rokas Žilinskas turės sumokėti 30 litų baudą, kad pernai spalį, sulaikytas prie vairo be vairuotojo pažymėjimo, policijos pareigūnams nepateikė automobilio dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip antradienį nusprendė Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas. Pasak teismo, bauda skirtina, nes TPP atstovas jau anksčiau yra baustas už kelių eismo pažeidimus.

REKLAMA

Kitoje dalyje, kurioje politikas kaltintas vairavęs neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, R.Žilinskui byla buvo nutraukta. Ši nutartis per 10 dienų gali būti apskųsta Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

Teisėjas Olegas Zaicevas rėmėsi R.Žilinsko atstovo Tado Kelpšo pateikta LVAT kovo pradžioje priimta nutartimi, kurioje iš dalies buvo patenkintas parlamentaro administracinis skundas dėl laikino vairuotojo pažymėjimo išdavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet teismas neteisėtais pripažino ir panaikino 2008 metų sausio 14 dienos Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos ir 2008-ųjų kovo 18 dienos Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimus neišduoti jam laikino leidimo vairuoti.

Tokį sprendimą LVAT priėmė atsižvelgdamas į tai, kad Eismo priežiūros tarnyba ir pirmosios instancijos teismas „nepagrįstai plečiamai aiškino administracinę atsakomybę reglamentuojančius teisės aktus, todėl priėmė neteisėtus sprendimus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patrulių rinktinės administracinės veiklos ir analizės poskyrio specialistas Ramūnas Katinas teismo posėdyje sutiko, kad atsižvelgiant į LVAT nutartį, kaltinamasis administracinio pažeidimo nepadarė, taigi TPP atstovas dabar nebeturėtų būti baudžiamas už tai, kad vairavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Vis dėlto policijos atstovas norėjo, kad R.Žilinskui būtų skirta bauda dėl to, kad jis nepateikė automobilio dokumentų, kai buvo pareigūnų sulaikytas. Už tai jam grėsė įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 40 litų.

REKLAMA

Advokatas T.Kelpšas su tuo nesutiko. Pasako jo, Seimo narys neturėtų būti baudžiamas, nes dėl šio pažeidimo labai gailisi, jo pažeidimas yra mažareikšmis, todėl tai turėtų būti vertinama, kaip lengvinančios aplinkybės. Be to, anot gynėjo, Seimo nario draugai, pas kuriuos R.Žilinskas esą paliko dokumentus, jam iš karto į policijos komisariatą dar prieš surašant administracinių teisės pažeidimų protokolą atvežė dokumentus.

Kaip alternatyvą gynėjas siūlė grąžinti protokolą patiems policijos pareigūnams.

Po teismo T.Kelpšas žurnalistams sakė, kad R.Žilinskas pripažįsta savo kaltę ir tai, kad pamiršo dokumentus, todėl baudą sumokėti jis pasirengęs.

REKLAMA

Tačiau advokatas negalėjo atsakyti, ar bandys parlamentaras susigrąžinti pinigus, kuriuos jis sumokėjo įmonei, saugojusiai policininkų paimtą automobilį. Pernai lapkritį teisėjas O.Zaicevas nurodė policijai grąžinti paimtą transporto priemonę, nes, anot teisėjo, „administracinių teisės pažeidimų protokolas nurodytų pažeidimų sankcijos administracinės nuobaudos - transporto konfiskavimo - nenumato“.

Lengvasis automobilis „KIA Sportage“ iš buvusio žurnalisto buvo paimtas, kai pernai spalio 16 d. pareigūnai jį sustabdė vairuojant, nors vairuotojo pažymėjimas iš R.Žilinsko yra atimtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į politiką pasukęs buvęs žurnalistas vairuotojo pažymėjimą prarado, kai 2007 metų lapkričio 4 dieną jo vairuojamas visureigis Vilniuje, Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryžoje, atsitrenkė į prie šviesoforo sustojusį automobilį „Škoda“.

Atvykus pareigūnams R.Žilinskas atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį policijos komisariate, ir šis veiksmas buvo prilygintas vairavimui išgėrus. Teisėsaugininkų sprendimu, 2007 metų gruodžio 18 dieną R.Žilinskui buvo atimta teisė vairuoti 30 mėnesių bei skirta 2550 litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų