REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva vilios Rusijos turistus

Maskvoje Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, siekdamas populiarinti Lietuvos turizmo galimybes Rusijos Federacijos rinkoje, organizuoja Lietuvos turizmo galimybių pristatymą, verslo misiją, spaudos konferenciją ir apskritojo stalo diskusiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Rusija - viena iš prioritetinių Lietuvos turizmo rinkų, todėl labai svarbu aktyvinti veiklą šioje šalyje, kuo plačiau ir intensyviau pateikti informaciją apie Lietuvos turizmo galimybes, toliau plėtoti turizmo verslo ryšius,” - sako Valstybinio turizmo departamento direktorė Nijolė Kliokienė.

REKLAMA

Rusijos kelionių organizatoriams ir žurnalistams J.Baltrušaičio namuose bus surengtas Lietuvos turizmo galimybių pristatymas „Neregėta tūkstantmečio Lietuva“. Iš Lietuvos pusės pristatyme dalyvaus Lietuvos Respublikos ambasadorius Rusijos Federacijoje Antanas Vinkus, Ūkio ministerijos Valstybės sekretorius Gediminas Miškinis, Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento direktorius Vytautas Pinkus, Turizmo departamento direktorė N. Kliokienė, kurortų merai.

REKLAMA
REKLAMA

Galimybės ir priemonės atvykstamajam turizmui iš Rusijos skatinti bus aptariamos ambasadoje rengiamos Apskritojo stalo diskusijos metu. Joje bus pristatomi Turizmo departamento drauge su Užsienio reikalų ministerijos Konsuliniu departamentu atliktos Rusijos ir Baltarusijos kelionių organizatorių apklausos duomenys. Apklausa surengta norint aktyviau populiarinti Lietuvos turizmo galimybes ir skatinti atvykstamąjį turizmą.

Statistikos departamento duomenimis, 2008 metais Lietuvos kolektyvinėse apgyvendinimo įstaigose buvo apsistoję 92 tūkst. turistų iš Rusijos, t.y. 17,1 proc. daugiau nei 2007 m. Turistai iš Rusijos į Lietuvą daugiausiai vyksta aplankyti giminių, susitikti su draugais (41% visų atvykstančiųjų). Antrasis vizitų tikslas – atostogos, praleisti laisvalaikį ar poilsiauti (38%), verslo reikalais ar į konferencijas atvyksta 24% svečių iš Rusijos, apie 3% rusų atvyksta į Lietuvą gydytis. Daugiausiai Rusijos turistų atvyksta į Lietuvą automobiliais (40,5 proc.), traukiniais (33,7 proc.), lėktuvais (4,9 proc.). Svečiai iš Rusijos dažniausiai lanko Vilnių (95% visų turistų), Kauną (35%), Klaipėdą (20%). Pusė iš Rusijos į Lietuvą atvykstančių turistų yra 35 – 54 metų amžiaus. Apie 30% - jaunesni kaip 35 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų