REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausios Šiaurės ir Baltijos šalių finansų grupės „Nordea“ skyrius „Nordea Bank Lietuva“ praneša, jog šiandien pradeda platinti dvi su infrastruktūros įmonių indeksu „Standard & Poor’s Global Infrastructure“ susietas obligacijų emisijas: „Infrastructure Basic“ ir „Infrastructure Extra“. Vertybiniai popieriai skirti investuotojams, besižvalgantiems į perspektyviausius infrastruktūros sektorius ir norintiems sklaidyti investicijų riziką bei siekiantiems investuoto kapitalo garantijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Ekonominis nuosmukis diktuoja savas žaidimo taisykles ir viena jų aiškiai rodo, kad infrastruktūros plėtra taps vienu kertinių ūkio gelbėjimo akmenų. Didžiulė parama infrastruktūros projektams numatoma daugelio valstybių ekonomikos stabilizavimo ir gaivinimo planuose, todėl šio sektoriaus įmonėms prognozuojamos geros perspektyvos. Tai ypač akivaizdu kylančiose rinkose, kur transporto, energetikos ar komunikacijų plėtra tampa baze konkurencingumui didinti“, – bendrovės pranešime cituojamas „Nordea Bank Lietuva“ Investavimo produktų projektų vadovas Modestas Plakys.

REKLAMA

„Nordea Markets“ ekspertai obligacijas susiejo su „Standard & Poor’s Global Infrastructure” ; indeksu, kuris apibūdina 75 pasaulio infrastruktūros bendrovių akcijų kainų kitimą. Indekso krepšelį sudaro energetikos (naftos ir dujų saugojimas ir transportavimas)(20 proc.), transporto (aerouostų paslaugų, kelių ir uostų)(40 proc.) ir komunalinių bendrovių (elektros, dujų, vandentvarkos) (40 proc.) sektorių bendrovės.

REKLAMA
REKLAMA

„Infrastructure Basic“ obligacijų įsigijimo kaina kintama ir siekia apie 100 proc. pradinės obligacijos vertės, „Infrastructure Extra“ kaina – apie 110 proc. pradinės vertės. Abiejų rūšių obligacijų terminas – apie 5 metus. Pasibaigus obligacijos terminui, „Basic“ turėtojas uždirbs iki 40 proc. indekso prieaugio, o „Extra“ – iki 120 proc. indekso prieaugio. Jei indekso vertė sumažės per obligacijos gyvavimo terminą, abiejų obligacijų emisijų pirkėjai atgaus investuotą pradinę sumą, tačiau „Extra“ obligacijų pirkėjai neteks apie 10 proc. investicijų – tai yra sumokėtos rizikos priemokos dalies. Minimali investavimo suma tik eurais – 1000 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Obligacijas taip pat bus galima parduoti anksčiau nei po 5 metų antrinėje rinkoje. Obligacijų įsigijimas truks iki balandžio 2 dienos. Išpirkimas – 2014 balandžio 6 dieną. Obligacijų galima įsigyti visuose „Nordea Bank Lietuva“ klientų aptarnavimo padaliniuose.

„Nordea“ yra didžiausia finansinių paslaugų bendrovė Šiaurės šalių ir Baltijos regione. Grupės turtas siekia 347 mlrd. eurų, o internetinės bankininkystės srityje ji pirmauja pasaulyje. Šiuo metu „Nordea“ turi 4.9 mln. e-klientų. Regione „Nordea“ aptarnauja apie 10 mln. privačių asmenų ir beveik 960 000 įmonių bei institucijų. Banko tinklą sudaro maždaug 1300 skyrių. „Nordea“ kredito reitingai – Aa1 (Moody‘s) ir AA- (Standard & Poor‘s).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų