REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas surengė pasitarimą dėl žemėtvarkos projektus rengiančių fizinių ir juridinių asmenų statuso ir atsakomybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Važinėdamas po Lietuvą ir susitikdamas su žmonėmis dažnai girdžiu nusiskundimų žemės matininkų darbu, jų atsakomybės trūkumu. Padėtį, kai žmonės skundžiasi, o kaltų nėra, būtina taisyti ir kuo greičiau“,  sakė parlamento vadovas.

REKLAMA

Pasitarime Seimo Pirmininko kabinete dalyvavo žemės ūkio viceministras Aušrys Macijauskas, Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos generalinis direktorius Kazys Maksvytis, Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Edmundas Pupinis ir šio komiteto patarėja Gintarė Dešukaitė.

Susitikime buvo aptariama dabartinė nuosavybės teisių į žemę atkūrimo situacija, žemės reformos žemėtvarkos projektus rengiančių matininkų teisinį statusą reglamentuojantys teisės aktai, matininkų funkcijos ir įgaliojimų apimtis, atsakomybės apibrėžimas, jų veiklos priežiūrą ir kontrolę vykdančių institucijų darbo efektyvumas, rašoma Seimo ryšių su visuomene pranešime spaudai.

Susitikime pritarta nuomonei, kad matininkų veikla prižiūrima nepakankamai, trūksta jų atsakomybės reglamentavimo. Esamą situaciją galima pakeisti perskirstant apskričių vykdomas žemėtvarkos funkcijas ir perduodant jas kitoms institucijoms. Tai numatyta ir Vyriausybės programoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų