REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visagino prokurorai šio miesto apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 50-metis visaginietis N. P. kaltinamas melagingai pranešęs apie visuomenei gresiantį pavojų - apie sprogmens padėjimą Visagino savivaldybėje ir Visagino nakvynės namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Vilniaus apygardos prokuratūra, per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad 2009 metų gruodžio 9-osios vakarą iš Visagino nakvynės namų telefonu 112 pranešta apie tariamai užminuotus Visagino nakvynės namus, kurie, pasak skambinusiojo, turėtų būti susprogdinti tą patį vakare arba kitos dienos rytą. Kelissyk skambinęs vyriškis aiškino, kad sprogmuo padėtas ir Visagino savivaldybėje.

REKLAMA

Dėl šio melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų buvo iškviesti Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato, Lietuvos policijos antiteroristinės rinktinės „Aras“, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Ignalinos atominės elektrinės pareigūnai, bendrovės „Ambulansas“ greitosios medicinos pagalbos gydytojai.

Nustačius iš tariamai užminuotų nakvynės namų skambinusio asmens tapatybę, prokuroras visaginiečiui N. P. skyrė kardomąją priemonę - įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

Byloje kaltinamajam yra pateikti civiliniai ieškiniai.

Visagino miesto apylinkės teisme netrukus bus nagrinėjama ir kita baudžiamoji byla, kurioje tas pats asmuo kaltinamas dėl valstybės tarnautojo įžeidimo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Už inkriminuojamą nusikalstamą veiką - melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų - kaltinamajam gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas arba areštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų