REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Šležas: „Norėčiau likti krepšinyje“

Puolėją Andrių Šležą galima vadinti vienu labiausiai patyrusiu Lietuvos krepšinio lygos (LKL) žaidėju. LKL pirmenybėse jis rungtyniauja nuo 1997 metų, o didžiąją savo karjeros dalį praleido gindamas „Lietuvos ryto“ komandos garbę.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame sezone A.Šležą suviliojo „Šiaulių“ klubo pasiūlymas. Pastarojoje ekipoje A.Šležas rungtyniavo ir 1998-1999 m. sezone. Tuomet jis savo komandai vidutiniškai per rungtynes pelnė po 15,4 taško.

REKLAMA

Po dešimties metų pertraukos į Šiaulius sugrįžusio krepšininko indėlis ne ką mažesnis. Šį sezoną A.Šlezas per kiekvienas LKL rungtynes pelno po 12,3 taško ir atkovoja po 4,9 kamuolio.

Atsakydamas į lkl.lt lankytojų klausimus A.Šležas pabrėžė, kad ilgaamžiškumą krepšinyje lėmė sąžiningas darbas.

- Kaip jūs dar turite tiek energijos?? (klausimas - nugalėtojas)

- Sąžiningai visą gyvenimą dirbu, prisižiūriu, derinu maistą, vitaminų naudoju. Dar, galiu nusispjauti per kairį petį, nėra buvę rimtų traumų, tas irgi duoda... Ir žaidi...

REKLAMA
REKLAMA

- Labas Andriau. Koks, tavo manymu, yra blogiausias ir geriausias legionierius per visą LKL istoriją?

- Blogiausias, matyt, tas kuris daugiausiai skandalų padaro...Taip iš karto net sunku pasakyti...Šių dienų geriausias tai Chuckas Eidsonas. O iš visų laikų paėmus .....man gal Tanoka Beardas. Tvirtas labai krepšininkas. Nors nepasakyčiau, kad jis labai švarus buvo...Tai blogiausias irgi tegu būna Tanoka.

- Šį sezoną „Šiauliams“ gan neblogai sekasi priešintis su kiek nukraujavusiais LKL lyderiais - „Lietuvos rytu“ ir „Žalgiriu“. Gal komanda tiki, kad šiemet galima pasiekti ir daugiau negu trečioji vieta LKL?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Tai mes visada tikime. Jei žaistume prieš nukraujavusius „Lietuvos rytą“ ir „Žalgirį“ tai didesnė tikimybė laimėti, kai jie visi - jie stipresni. Tačiau mes nenuleidžiame rankų ir mūsų tikslas eiti kuo aukštyn - tiek klubo, tiek žaidėjų.

- Su kokiu žaidėju iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos iki šiol sutariate geriausiai?

- Iki šiol iš lietuvių su visais ryšį palaikau. Gal kiek daugiau su Martynu Gecevičiumi bendrauju, nes su juo vienam kambary gyvendavome kelionėse. Kadangi jis dar jaunas, tai mėgstu paskambinęs pamokyti, kažkokią repliką numesti. Jei rimtesniais dalykais, apie šeimą, tai su Mindaugu Lukauskiu ar su Artūru Jomantu...



- Ką manote apie jaunuosius Šiaulių komandos žaidėjus? Išaugs iš jų kas gero?

REKLAMA

Vistiek daugiausiai visi tikisi iš Mindaugo Kuzminsko. Jis daugiausiai vilčių teikia klubui. Jei neapsileis, kol kas jis yra perspektyviausias iš tų, ką turime mūsų komandoje.

- Kokį įspūdį jums paliko šių metų LKL „Žvaigždžių diena“? Kas labiausiai įsiminė?

- Labiausiai įsiminė rekordas tritaškių metimų konkurse. Ir nuvylė tai, kad nelaimėjau to konkurso (šypsosi).

O kalbant apie rungtynes: jos yra dėl žiūrovų, krepšininkai stengiasi kuo efektingiau, įdomiau sužaisti. Kiekvienais metais jos tokios.

- Jūsų dukra pravirko, kai nelaimėjote tritaškių konkurso. Kokiais žodžiais ją guodėte?

- Pasakiau, kad neverk, tėtis pasiekė rekordą, nepergyvenk, kitą kartą gal laimėsiu. Padėjo? Padėjo, vaikai jautrūs...nusiramino ir tiek. Ji norėjo, kad laimėčiau, atsisėdo šalia suolo... Talismanas mano (šypsosi)... Bet ką darysi...



- Jūs esate tikras patriotas, nepaliekantis Lietuvos klubų. Ar Lietuvą palietusi krizė neskatina paragauti legionieriaus duonos?

REKLAMA

- Jaučiu, kad užbaigsiu krepšinį Lietuvoje. Aš daug užsienio matęs, daug keliavęs...Aišku, jei prispirtų reikalas, išvažiuočiau...Jei sveikatos būtų. Bet kadangi man jau 34-eri metai, tai kiek jau čia beliko...Metai, dveji ir viskas. Stengsiuos neišvažiuoti ir pasilikti čia.



- Kurį komandos draugą dažniausiai traukiate per dantį ? Ir dėl kokios priežasties?

- Kas labiausiai užkliūna, mėgstu visus traukti per dantį - vieną dieną vieną, kitą dieną - kitą. Saulių Kuzminską mėgstu traukti per dantį – kaip jis taip tyliai išeina iš rūbinės. Sakau, kaip toks didelis išeina, o niekas nepastebi. Ir kartais pademonstruoju kaip jis išeina...visi pasijuokiame ir tiek...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kada pirmą kartą apsivilkote marškinėlius, pažymėtus penktuoju numeriu?


- „Lietuvos ryto“ komandoje. Kai žaidžiau Joniškio „Žiemgalos“ ekipoje, vilkėjau 15 numeriu pažymėtus marškinėlius, o Šiauliuose pirmais metais davė 6 numerį. Kodėl 5 numeris? Man patiko Modestas Paulauskas kaip krepšininkas, jis 5-tu numeriu žaidė.

Neša laimę tas numeris? Nieko čia tos laimės iš mano karjeros didelės nebuvo...(šypsosi). Numeris trumpas, aiškus, populiarus. Nereikia per komandos pristatymą gale išbėgti. Pirmą kviečia, neužmiršta... (juokiasi). Jei turėčiau kokį 15-tą tai dar galėtų ir pamiršti pakviesti ....



- Sveiki. Man įdomu, ar baigęs karjera dar ir toliau norėsite likti krepšinyje, galbūt norėsite tapti treneriu ar trenerio asistentu?

- Tiek patirties sukaupta, būtų gaila į balą išmesti, nutraukti visus saitus su krepšiniu. Norėčiau pradėti nuo trenerio asistento, į vyriausiuosius dar nepretenduoju (šypsosi). Norėčiau būti krepšinyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų