REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų prezidentas Barakas Obama šeštadienį paneigė kalbas apie nesutarimus tarp 20 didžiausių ekonomikų šalių pasaulyje ir patikino Kiniją, kad jos investicijos į JAV yra saugios.

REKLAMA
REKLAMA

Tai B. Obama pareiškė per susitikimą su Brazilijos prezidentu Luisu Inasijumi Lula da Silva, taip pat aptardamas ir santykius su Lotynų Amerikos šalimis.

REKLAMA

"Nežinau, kodėl pradėta manyti, kad G20 nesutaria", - teigė B. Obama, reaguodamas į pasirodžiusius pranešimus apie nesutarimus tarp Didžiojo dvidešimtuko Europos šalių ir JAV.

B. Obama taip pat siekė nuraminti Kiniją, kuri penktadienį pareiškė susirūpinimą dėl to, kad milžiniškos JAV deficitinės išlaidos ir beveik iki nulio nukritusios palūkanų normos gali labai sumažinti Kinijos investicijų JAV vertę.

"Ne tik Kinijos vyriausybė, bet ir kiekvienas investuotojas gali visiškai pasitikėti investicijų į JAV patvarumu", - sakė B. Obama, pabrėždamas, kad turi omenyje ne tik JAV valstybės iždą, bet ir investicijas privačiame sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA

Brazilijos prezidentas, užimantis švelnesnes pozicijas tarp kairiųjų Lotynų Amerikos šalių lyderių, nori, kad JAV nutrauktų prekybos embargą Kubai ir pagerintų santykius su Venesuelos prezidentu socialistu Hugo Čavesu, vienu iš aršiausių Vašingtono kritikų. Jis teigė žiniasklaidai skatinęs B. Obamą siekti draugiškų santykių su abiem šalimis.

"Prezidentas B. Obama užima unikalią ir išskirtinę poziciją tam, kad pagerintų JAV santykius su Lotynų Amerika", - teigė Brazilijos prezidentas.

Demokratas B. Obama sakė, kad artimiausiu metu ketina apsilankyti Brazilijoje ir pajuokavo, kad respublikonai taip pat remtų šią kelionę, ypač, jei jis dingtų Amazonės džiunglėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų