REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Balsas.lt“ tęsia pokalbius su politikais, ketinančiais siekti šalies vadovo posto. Šį kartą į klausimus priešais kamerą atsakė pilietinės demokratijos partijos (PDP) lyderis Algimantas Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Šalia įprastų savo teiginių apie kovą su oligarchija, klanais ir monopolijomis jis taip pat išdėstė kai kuriuos savo politinės programos teiginius. Jei laimės rinkimus, jis ketina reikalauti kuo greičiau nacionalizuoti „Leo.LT“  ir organizuoti referendumą bei keisti Konstituciją.

REKLAMA

Anot A. Matulevičiaus, prezidentui galių beveik pakanka, tereikia tik suteikti galimybę paleisti Seimą, jei šis tris kartus nepatvirtintų jo teikiamo kandidato į premjero postą. Taip pat siūloma kuo daugiau klausimų spręsti referendumais.

Kandidatas taip pat žada atleisti nemažai susikompromitavusių teisėjų, išvalyti Valstybės saugumo departamento vadovybę.

Pretendentas pažėrė nemažai griežtos kritikos reitingų lyderei ir aiškiai rinkimų favoritei Daliai Grybauskaitei. Europos komisarę jis apkaltino esant atsakinga už milijoninius Lietuvos valstybės nuostolius ir teigė, jog visas konkurentės gyvenimas esąs susijjęs su biurokratiniu darbu. Lietuvai, A. Matulevičiaus nuomone, prezidento su tokia patirtimi nereikia.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo rinkimai A. Matulevičiui, vadovavusiam Pilietinės demokratijos partijai, buvo nesėkmingi. Pernai spalį vykusiuose rinkimuose partija surinko 1,11 proc. rinkėjų balsų ir neperžengė 5 proc. barjero. A. Matulevičius, kandidatavęs vienmandatėje sostinės Karoliniškių apygardoje, nepateko į antrąjį turą.



Kandidatų daugėja

Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK) šiuo metu yra užsiregistravę 11 pretendentų: eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas Valentinas Mazuronis, atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, Tautos prisikėlimo partijos kandidatas, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, kaip nepriklausoma kandidatė į rinkimus einanti Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos lyderė Kazimira Prunskienė, publicistas Vytautas Kundrotas, smulkiųjų ir vidutinių verslininkų atstovu save pristatantis Jonas Jankauskas, kaunietis Vidmantas Sadauskas, leidėjas Algirdas Pilvelis, Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, Darbo partijos iškelta vicepirmininkė Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareiškinius dokumentus VRK dar yra įteikę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis ir savarankiškai išsikėlęs kandidatu į prezidento postą Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo pirmininkas Zigmas Vaišvila, Ūkio banko investicinės grupės prezidentas Vladimiras Romanovas.

Apklausų duomenimis, jei rinkimai vyktų šiandien, juos nesunkiai laimėtų Europos parlamentarė D. Grybauskaitė.

Prezidento rinkimai vyks 2009 metų gegužės mėn. 17 d. Prireikus antrasis prezidento rinkimų turas įvyks kartu su  Europos Parlamento rinkimais birželio 7 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų