REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys garsios, stiprios moterys - televizininkės Rūta Mikelkevičiūtė ir Laima Kybartienė bei fotomenininkė Eglė Mėlinauskienė jau kurį laiką vykdo šviesią misiją.

REKLAMA
REKLAMA

Įsteigusios labdaros ir paramos fondą „Mamų unija“ jos rūpinasi vaikais, sergančiais vėžiu. Veikla paskatino moteris nuvykti į Maskvą, pasidomėti, kaip ten dirba panašūs fondai.

REKLAMA

Maskvoje lietuvės buvo susitikusios su vieno didžiausių paramos ir labdaros fondų „Padovanok man gyvenimą“ vadovais, domėjosi jų patirtimi. „Mums buvo įdomu, kaip jie tai daro, su kokiomis problemomis susiduria, kaip rusai žiūri į labdarą, - sakė R.Mikelkevičiūtė. - Pas mus žodis „labdara“ sulaukia kvotos: „Na, tai aš dabar duosiu pinigų ir kur tu juos dėsi?“ Užsienyje tradicijos kitokios.“

Kita vertus, moters širdžiai gera, kad vis daugiau žmonių reaguoja į jų įkurto paramos ir labdaros fondo veiklą. „Gauname ir elektroninių laiškų, žinučių, klausimų, kuo konkrečiai žmonės gali padėti. Tai pamažėl virsta lyg savotiška nauja mada“, - teigė Rūta.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai su „Mamų unija“ susisiekė vienas verslininkas. Atskleidė, kad savo gimtadienio proga draugų paprašė nieko jam nedovanoti, tik skirti tam tikrą pinigų sumą - tiek, kiek bičiuliai būtų išleidę dovanoms. „Gautus pinigus jis pervedė į fondą, už juos nupirkome ortopedinius čiužinius onkologiniam vaikų skyriui. Taip vietoj gimtadienio vakarėlio pinigėliai nukeliavo vaikams“, - džiaugėsi R.Mikelkevičiūtė.

Lolita BUTKEVIČIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų