REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

M. Martinsons susitiks su M. Martinsons Honkonge


Režisieriaus Mario Martinsons kino juosta „Nereikalingi žmonės“ („LOSS“) Lietuvos žiūrovus pasiekė jau daugiau kaip prieš metus, ir tuo metu prasidėjusi įspūdinga filmo kelionė per pasaulį su dideliu pagreičiu tęsiasi ir 2009-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA


Jau šį šeštadienį – kovo 14-ąją, „Nereikalingi žmonės“ („LOSS“) bus parodyti Čikagoje 12-ajame Europos Sąjungos filmų festivalyje. Festivalis vyksta viename žinomiausių meno muziejų pasaulyje – Gene Siskel filmų centre. Šiame centre, pavadintame žymaus kino kritiko ir laidų vedėjo Gene Siskel vardu bei įkurtame 1971 m. yra kino teatras, tyrimų centras ir archyvas. Jame per metus pristatoma virš 1500 tarptautinių kino programų.

REKLAMA


Europos Sąjungos filmų festivalis yra didžiausias ES šalių kino renginys JAV. Šį festivalį pristato Gene Siskel filmų centras bendradarbiaudamas su konsulatais ir kultūrinėmis Europos Sąjungos tautų institucijomis Čikagoje. Šiemet festivalio programoje bus parodyti 59 filmai iš visų 27 ES šalių. „Nereikalingų žmonių“ („LOSS“) kūrybinei komandai ypatingai malonu dalyvauti šiame festivalyje. Čikagos lietuviai jau anksčiau puikiai įvertino filmą „Nereikalingi žmonės“ („LOSS“). Keli kino gerbėjai iš Čikagos filmo pažiūrėti vyko net į pristatymą Niujorke.

REKLAMA
REKLAMA


Po savaitės nuo pasirodymo Čikagoje „Nereikalingi žmonės“ („LOSS“) persikels į kitą žemyną – Aziją, kur kovo 22 - balandžio 13 dienomis vyks 33-iasis Tarptautinis Honkongo filmų festivalis. Kino juosta bus rodoma geriausio pasaulio kino sekcijoje, pavadintoje „Globali vizija”. Pristatyti filmo į Honkongą vyksta režisierius Maris Martinsons ir kompozitorius bei aktorius Andrius Mamontovas.


Tarptautinis Honkongo filmų festivalis (HKIFF) yra vienas iš labiausiai gerbiamų Azijoje. Tai puikus renginys kino kūrėjams, filmų profesionalams ir filmų žiūrovams iš viso pasaulio, norintiems pradėti naujus projektus ir atrasti išskirtinį kiną. Šiame festivalyje, trunkančiame ilgiau nei 20 dienų, kasmet parodoma 300 filmų iš viso pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


Tuo pačiu metu kovo 23-26 vyks ir viena iš dviejų didžiausių – Tarptautinė Honkongo filmų mugė „Filmmart“, kurioje du naujus kino projektus pristatys „Nereikalingų žmonių“ („LOSS“) prodiuserė Linda Krūkle.


Ši kelionė ypatinga ir tuo, kad Honkonge gyvena žymus mokslininkas, kilęs iš Latvijos Maris Martinsons. Jis yra Pacific Rim Instituto Vadybos studijų direktorius ir asocijuotas vadybos profesorius Honkongo miesto universitete, Stokholmo ekonomikos mokykloje ir Toronto Universitete. Martinsons yra labai aukštai vertinamas mokslo ir verslo bendruomenėje, o jo mokslo darbai spausdinami 9 kalbomis visame pasaulyje. Režisierius Maris Martinsons susisiekė su profesoriumi ir sutarė susitikti vakarienės Honkonge. Didžiausias pažinties netikėtumas nutiko paaiškėjus, kad abiejų Marių gimimo metai, mėnuo ir diena visiškai sutampa!

REKLAMA


Po skrydžio į Honkongą režisierius Maris Martinsons iškart vyks pristatyti filmo į 10-ąjį Europos filmų festivalį, įvyksiantį kovo 31 – balandžio 5 istoriniame Italijos mieste Lečė. „Nereikalingi žmonės“ („LOSS“) šiame festivalyje dalyvaus tarptautinėje konkursinėje programoje drauge su 10 kitų filmų iš Europos. Filmai kovos dėl pagrindinio prizo – auksinio alyvmedžio. Festivalio pagrindinė tema – dialogai. Lečė gyvuoja daugiau nei 2000 metų. Miestas žymus garsiuoju teatru ir amfiteatru talpinusiame 25.000 žmonių. Būtent šis miestas siejamas su garsiaisiais „Dialogais“.

REKLAMA


Tomis pačiomis dienomis, kai žiūrovai išvyks „Nereikalingu žmones“ („LOSS“) Honkonge, filmas dalyvaus ir Tarptautiniame Klivlendo kino festivalyje JAV (kovo 19-29). Renginyje kino juosta bus pristatoma iškart dviejose programose: centrinės ir rytų Europos filmų konkurse bei programoje „Pasaulio Moterys“.


Tai jau 6-asis filmų festivalis JAV, kuriame dalyvauja „Nereikalingi žmonės“. Sausio ir vasario mėnesį filmas dalyvavo žymiuose JAV kino festivaliuose Palm Springse, Santa Barbaroje ir Portlande. Keliaudama su filmu kūrybinė grupė pristatė Lietuvą pasaulyje ir skleidė žinią apie Vilnių – Europos kultūros sostinę 2009. Šią misiją kūrybinė filmo grupė tęs ir kituose pasaulio kino renginiuose, kurių iki 2009-ųjų birželio filmas bus aplankęs beveik trisdešimt! Tai didžiulė sėkmė lietuviškam filmui ir puiki galimybė pristatyti Lietuvą ir jos kultūrą pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


Pilno metražo kino drama „Nereikalingi žmonės“ („LOSS“) Lietuvos kino teatrų sales pasiekė 2008-ųjų metų sausį. Filmas tapo visų laikų sėkmingiausia lietuviško filmo premjera, bei pagal žiūrovų skaičių pateko į populiariausių lietuviškų filmų trejetuką.


Filmas „Nereikalingi žmonės“ („LOSS“) sulaukė ne tik sėkmės Lietuvoje, bet ir ryškaus tarptautinio pripažinimo. 2008 m. birželio mėnesį vykusiame aukščiausios kategorijos 11-tajame Šanchajaus tarptautiniame kino festivalyje, Kinijoje "Nereikalingi žmonės“ („LOSS“) pelnė net du prestižinius apdovanojimus: už režisūrą buvo apdovanotas režisierius Maris Martinsons, o geriausios muzikos kategorijoje triumfavo Andrius Mamontovas.


2008-aisias drama „Nereikalingi žmonės“ („LOSS“) oficialiai atstovavo Lietuvą 81-uosiuose JAV kino akademijos apdovanojimų, sekcijos „Geriausias filmas užsienio kalba” bei Auksinių Gaublių atrankose. Atrankos metu buvo vykdoma sėkminga filmo („LOSS“) viešųjų ryšių ir sklaidos kampanija JAV. Jos metu atkreiptas dėmesys į mūsų šalį ir kiną, taip pat vykdoma informacijos sklaida apie Vilnių, kaip Europos Kultūros sostinę 2009. Šią iniciatyvą drauge su viešųjų ryšių kampanija parėmė Vilniaus miesto savivaldybė ir Kultūros Ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų