REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) paskelbė kvietimą paraiškoms dėl dalinio eksporto kredito draudimo išlaidų padengimo. Tam iki spalio 1 d. ketinama skirti 600 tūkst. litų nacionalinės paramos lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant palengvinti eksporto kreditų draudimo gavimą, sprendimas kompensuoti dalį įmokų išlaidų buvo numatytas Ekonomikos skatinimo plane (ESP).

REKLAMA

„Siekiame, kad ši parama padėtų eksportuotojams ekonominio nuosmukio metu išlaikyti rinkas padidintos rizikos šalyse ir sumažintų Lietuvos verslo patiriamus nuostolius“, - teigė ūkio ministras Dainius Kreivys.

Eksportuotojams bus kompensuojama iki 80 proc. draudimo įmokos.

Ūkio ministerijos (ŪM) ekspertų vertinimu, dėl laiku nevykdomų ir negautų atsiskaitymų Lietuvos įmonės kasmet vidutiniškai praranda apie 120 mln. litų. Skiriami 600 tūkstančių litų rinkai turėtų tapti labai dideliu paskatinimu rinkai, nes jų užtektų apdrausti maždaug trečdaliui eksporto į žemiau nurodytas šalis.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis eksporto kreditų draudimo įmokų bus kompensuojamos eksportuotojams, parduodantiems prekes ar paslaugas į Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) ar kitas ne rinkos rizikos šalis, t.y., visas šalis, išskyrus ES valstybes nares ir Australiją, Kanadą, Islandiją, Japoniją, Naująją Zelandiją, Norvegiją, Šveicariją, Jungtines Amerikos Valstijas.

Paraiškos dėl eksporto kredito draudimo išlaidų dalinio padengimo priimamos iki š. m. spalio 1 d. Iki tol Vyriausybė jau bus patvirtinusi šiuo metu Ūkio ministerijos ir garantijų institucijos INVEGA kuriamą platesnį paramos eksportuojantiems ne į ES šalis modelį.

Paraiškos gauti paramą priimamos VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūroje (Gedimino pr. 38/2, LT-01104, Vilnius).

Kvietimų teikti paraiškas dokumentacija yra paskelbta Ūkio ministerijos tinklalapyje http://www.ukmin.lt/lt/veiklos_kryptys/pramone_ir_verslas/Paramos_teikimas/kvietimai/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų