REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Vičiūnų“ įmonių grupės vadovas bei pagrindinis akcininkas Visvaldas Matijošaitis nusprendė nedalyvauti prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS informavo Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK), V.Matijošaitis pranešė, jog pareiškinių dokumentų dalyvauti prezidento rinkimuose neteiks. Išvakarėse jis žiniasklaidai buvo užsiminęs, jog svarsto galimybę dalyvauti rinkimuose, nors dar nėra galutinai apsisprendęs.

REKLAMA

Penktadienis - paskutinė diena, kuomet galima Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikti pareiškinius dokumentus norintiems dalyvauti prezidento rinkimuose.

Šiuo metu VRK jau yra registravusi 11 pretendentų kandidatuoti į prezidentus, dar keturi yra įteikę pareiškinius dokumentus.

Prezidentu gali būti renkamas Lietuvos pilietis pagal kilmę, ne mažiau kaip trejus pastaruosius metus gyvenęs Lietuvoje, jeigu jam iki rinkimų dienos yra suėję ne mažiau kaip keturiasdešimt metų ir jeigu jis gali būti renkamas Seimo nariu.

REKLAMA
REKLAMA

Iki balandžio 2 dienos pretendentai į kandidatus VRK turi įteikti 20 tūkst. Lietuvos piliečių, remiančių jų dalyvavimą prezidento rinkimuose, parašų.

Balandžio 17 dieną VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų