REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus gera žinia pavadino Prancūzijos sprendimą sugrįžti į NATO integruotą karinę struktūrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Prancūzijos visavertis dalyvavimas Aljanse sustiprins šios bendrijos politinį svorį ir karinį pajėgumą“, - penktadienį prezidento spaudos tarnybos išplatintame pranešime cituojamas V.Adamkus.

REKLAMA

Valstybės vadovo nuomone, šis seniai lauktas Paryžiaus žingsnis padidins Europos politinę įtaką ir galimybę kurti visuotinį saugumą bei stabilumą.

„Esu tikras, kad Prancūzijos sprendimas dar labiau sutvirtins transatlantinį ryšį bei atvers naujas galimybes NATO ir Europos Sąjungos bendradarbiavimui“, - sakė prezidentas.

Jo nuomone, šiuo metu, kai Aljansas vykdo kelias dideles saugumo užtikrinimo ir stabilizavimo operacijas Afganistane ir Kosove, Prancūzijos dalyvavimas NATO integruotoje karinėje struktūroje yra ypač svarbus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiu, kad ir šios šalies karinio planavimo ekspertizė praturtins Aljanso strategijas“, - pabrėžė Lietuvos vadovas.

Prancūzija yra viena iš keturių valstybių, gausiausiai finansuojančių NATO karines operacijas. Ši šalis savo gynybos biudžetui taip pat skiria daugiau nei 2 procentus Bendrojo vidaus produkto.

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozy) trečiadienį paskelbė, kad jo vadovaujama šalis sugrįš į NATO vadovybės integruotas karines struktūras, kuriose nedalyvavo daugiau nei 40 metų.

Iš NATO karinės struktūros Prancūzija buvo pasitraukusi 1966 metais prezidento generolo Charles de Gaulle (Šarlio de Golio) sprendimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų