REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienis - paskutinė diena, kuomet galima Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikti pareiškinius dokumentus norintiems dalyvauti prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu VRK jau yra registravusi 11 pretendentų kandidatuoti į prezidentus. Tai: eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas Valentinas Mazuronis, atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, Tautos prisikėlimo partijos kandidatas, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, kaip nepriklausoma kandidatė į rinkimus einanti Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos lyderė Kazimira Prunskienė, publicistu prisistatantis Vytautas Kundrotas, smulkiųjų ir vidutinių verslininkų atstovu save pristatantis Jonas Jankauskas, kaunietis Vidmantas Sadauskas, leidėjas Algirdas Pilvelis, Socialdemokratų partijos kandidatu iškeltas lyderis Algirdas Butkevičius, Darbo partijos iškelta vicepirmininkė Loreta Graužinienė.

REKLAMA

Pareiškinius dokumentus VRK dar yra įteikę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatas, šios partijos lyderis Valdemaras Tomaševskis ir savarankiškai savo kandidatūrą keliantis Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo pirmininkas Zigmas Vaišvila. VRK dokumentus įteikė ir Ūkio banko investicinės grupės prezidentas Vladimiras Romanovas, tačiau gali būti, jog pretendentu jis nebus registruotas dėl kilmės.

Prezidentu gali būti renkamas Lietuvos pilietis pagal kilmę, ne mažiau kaip trejus pastaruosius metus gyvenęs Lietuvoje, jeigu jam iki rinkimų dienos yra suėję ne mažiau kaip keturiasdešimt metų ir jeigu jis gali būti renkamas Seimo nariu.

REKLAMA
REKLAMA

VRK penktadienį pareiškinius dokumentus ketina įteikti neparlamentinės Pilietinės demokratijos partijos pirmininkas Algimantas Matulevičius, neoficialiomis žiniomis, tokią galimybę svarsto ir Seimo pirmininko pavaduotojas liberalcentristas Raimondas Šukys.

Iki balandžio 2 dienos pretendentai į kandidatus VRK turi įteikti 20 tūkst. Lietuvos piliečių, remiančių jų dalyvavimą prezidento rinkimuose, parašų.

Balandžio 17 dieną VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų