REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galimai neteisėtai išmokas kanceliarinėms išlaidoms padengti gavę ir gaunantys Klaipėdos miesto tarybos nariai bus įkinkyti į darbą, nes jų prašoma pateikti atsakymą: kokias materialines vertybes jie už tai perka?

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė surašė paklausimą uostamiesčio merui Rimantui Taraškevičiui ir savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui.

REKLAMA

K. Vintilaitė ir toliau bando įrodyti, kad mero pavaduotojams, patarėjui ir Tarybos sekretoriui „vokeliai“ nepriklauso, nes juos ir taip aptarnauja savivaldybės administracija.

„Kuo pasireiškia mero pavaduotojų, patarėjo, sekretoriato vadovo ūkinis, materialinis aptarnavimas šiems pareigūnams dirbant komitetuose, komisijose? Detalizuokite materialines vertybes ir paslaugas, kurios yra būtinos šiems pareigūnams dirbant komitetuose, komisijose, su rinkėjais. Kuo pasireiškia kitų Tarybos narių veiklos materialinis, ūkinis aprūpinimas? Išvardykite suteikiamas materialines vertybes, paslaugas“, - dėstoma dokumente.

REKLAMA
REKLAMA

K. Vintilaitė prašo taip pat pateikti informaciją apie realiai patiriamas mėnesines išlaidas kanceliarinėms prekėms bei paslaugoms apmokėti.

„Jei tokių duomenų neturite, prašau surinkti juos iš Tarybos narių“, - ragino valdininkė.

„Vakarų ekspresui“ pavardžių skelbti nenorėję politikai prisipažino, kad realiai jiems per mėnesį užtekdavo apie 300-400 litų, o ne 1-1,2 tūkst. litų mėnesinių išmokų, kokias ne vieną mėnesį jie gaudavę.

Vakar posėdžiavęs Tarybos Kontrolės komitetas taip pat negalėjo aiškiai atsakyti, ar kai kuriems Tarybos nariams „vokeliai“ priklauso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal praėjusį mėnesį pakeistą tvarką, išmokas turi teisę gauti visi Tarybos nariai, tačiau mero pavaduotojams reikės už jas atsiskaityti.

Dėl Vyriausybės atstovo institucijos patektų reikalavimų nevykdymo greičiausiai bus kreiptasi į teismą.

„Vakarų eksprese“ jau rašėme, kad nuo kovo mėnesio Tarybos nariai gaus 30 proc. mažesnes išmokas: vietoje tūkstančio - 700 litų per mėnesį, o komisijų, komitetų pirmininkai ir Kolegijos nariai - vietoje 1,2 tūkstančio - 840 litų. Mero pavaduotojams, patarėjui ir Tarybos sekretoriui šios išmokos sumažintos dar 50 proc.: vietoje 1,2 tūkstančio litų per mėnesį liks tik 420 litų.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų