REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Džiugi žinia visiems ištikimiems analogo kvapo ir skonio gerbėjams – jau penktadienį, kovo 13-ąją, Vilniaus „Havana Social Club“ naują renginių ciklą „Vibrate“ pradės kultinis Hagos scenos atstovas Legowelt.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik prieš dvejus metus Vilniaus publiką savo pasirodymu jau nušlavęs Legowelt, arba Danny Wolfers, scenoje – nuo 1992-ųjų. Tuomet, užklydęs į legendinę Hagos kompaniją „Bunker Records“, jis sudomino savo muzika reikalingus žmones ir taip pamažu tapo vienu įdomiausių Nyderlandų atlikėjų. Jo elektronika įkvėpta Čikagos bei Detroito,romantiška, bet drauge ir pakankamai purvina, bei, kaip sako pats Legowelt, hipnotizuojanti.

REKLAMA

Sintezatoriais, dažnai senoviniais, kuriančio ir savo muziką viešai atliekančio Legowelt įkvėpėjai - „Underground Resistance“, Blake Baxter, Aphex Twin, µ-Ziq, o didžiausias – Hagos grupė „Unit Moebius“. Kūrybiniai atlikėjo bendraminčiai - Alden Tyrell, „Orgue Electronique“ ir t.t. Savitą įvairialypį stilių susikūrusio Legowelt diskografiją sudaro keliasdešimt leidinių, pasirodžiusių tokiose kompanijose, kaip jau minėta „Bunker“, „Clone“, „Strange Life“.

REKLAMA
REKLAMA

Legowelt „Havana Social Club“ scenoje pasitiks ir ypatingus pasirodymus beruošiantys lietuvių atlikėjai. Detroit techno, Chicago house, senasis disco ir kiti laiko išbandymus atlaikę stiliai – tokią programą žada Manfredas ir Kym Wild („Metal On Metal“), Saulty („Downtown Party Network“), Endis VSG ir „Hockeypunks“ didžėjai Ramybė bei Naglis.

Su Legowelt pradedama serija „Vibrate“ skirta išskirtinai sintezatoriams šlovinti. Atlikėjų, ir šiandien scenoje pasirodančių su „vintage“ analoginiais instrumentais, nėra daug, todėl, kaip teigia organizatoriai, „Vibrate“ serija pasižymės kokybe, bet ne dažnumu. Kitas serijos renginys numatomas po kelių mėnesių.





 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų