REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų (UR) ministro Vygaudo Ušacko nuomone, ES ir JAV turėtų skatinti laisvąją prekybą ekonominės krizės metu, bei glaudžiai bendradarbiauti integruojant Rytų Europos šalis į ES energetinę rinką.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė UR ministerija, V. Ušackas antradienį Vašingtono Johno Hopkinso (Džono Hopkinso) universitete skaitė paskaitą „Vakarai, Rusija ir Rytų Europa: nauji iššūkiai, naujos galimybės“.

REKLAMA

Jos metu ministras pabrėžė, kad ekonominės krizės metu nereiktų „pasiduoti protekcionistinėms pagundoms“.

„Ekonominio sulėtėjimo metu būtina skatinti, o ne riboti laisvąją prekybą“, - pranešime cituojamas V. Ušackas. Pasak jo, šiuo metu ES ir JAV turėtų rodyti „laisvosios rinkos ir laisvosios prekybos principų laikymosi pavyzdį“.

Paskaitos metu UR ministras taip pat aptarė ekonomikos gaivinimo Rytų Europoje, energetikos, transatlantinio bendradarbiavimo ir santykių su Rusija klausimus.

V. Ušacko nuomone, ES ir JAV turėtų glaudžiau bendradarbiauti integruojant Ukrainą, Gruziją ir kitas Rytų Europos valstybes į kuriamą bendrą ES energetinę rinką, padedant ruošti bendrą Rytų kaimynystės šalių ekonominio gaivinimo planą bei skatinant šių šalių lyderius bendradarbiauti sprendžiant ekonomines, socialines ir politines problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų