REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekybos ir laisvalaikio centrai – vietos, sulaukiančios nuolatinio lankytojų srauto.

Tad atsiranda vis daugiau įstaigų, organizacijų, pasirenkančių juos kaip partnerius pristatydami visuomenei savo pasiekimus ar norėdami atkreipti dėmesį į problemas. Vienas tokių bendradarbiavimo pavyzdžių – PLC „Mega“ ir VŠĮ Liekio pilotų klubo „Alfa“ rengiama aviacijos savaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune įsikūrusiame prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ nuo kovo 9 d. lankytojams eksponuojamas vienas moderniausių ultralengvųjų lėktuvų pasaulyje CTSW. Šio modelio orlaiviu 2007 m. Indijos pilotai apskrido aplink pasaulį, o lietuviškojo Liekio pilotų klubo „Alfa“ nariai atliko grupinį skrydį aplink Lietuvą be nutūpimo; pažymėdami „Baltijos kelio“ metines 2008 m. pakartojo šį kelią oru; Kauno savivaldos 600 metų proga 2008 m. gegužę atliko išskirtinį skrydį per Europą.

REKLAMA

„Lėktuvo kol kas Lietuvoje nėra eksponavęs nė vienas prekybos centras. Apskritai, taip papuoštą orlaivį Lietuvoje matė vienetai, todėl tai tikrai išskirtinis reginys mūsų lankytojams“, - sakė prekybos ir laisvalaikio centrą valdančios bendrovės rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė.

Iki 5 kilometrų aukščio galintis pakilti ir maksimalų 270 km/h greitį išvystantis CTSW išsiskiria originaliu dizainu: jo vidų bei išorę Lietuvos meistrai apipavidalino pagal specialų užsakymą. Lėktuvas prekybos ir laisvalaikio centre bus eksponuojamas iki kovo 29 d.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 28 d. užsukę lankytojai taip pat bus nustebinti palubėje pakibusio 4 m. ilgio ir 1,1 m. skersmens dirižablio, pritaikyto skraidymui vidinėse patalpose. Jis skelbs pagrindinio, su aviacija susijusio renginio, pradžią. Jo metu vyks tapybos ant kūno (body art) paroda, kurioje modeliai bus puošiami aviacinės tematikos piešiniais. Žiūrovai išrinks gražiausiai išpieštą modelį.

Visi prekybos ir laisvalaikio centro lankytojai galės dalyvauti ir specialioje aviacinėje viktorinoje, kurios prizai – skrydžiai virš Kauno su profesionaliais pilotais, daug suvenyrų ir kitų malonių staigmenų. Žmonės taip pat turės galimybę pamatyti pilotų prisistatymą bei tiesiogiai su jais pabendrauti.

„Siekiame ne tik pademonstruoti vieną įspūdingiausių Europoje ultralengvųjų lėktuvų, tačiau ir atkreipti visuomenės dėmesį į sparčiai besivystančią mažąją aviaciją. Taip pat norime paraginti visus Lietuvos gyventojus bei valdžią atkreipti dėmesį į seniausią Europoje S. Dariaus ir S. Girėno oro uostą Kaune bei pasirūpinti jo išsaugojimu“, - sakė Liekio pilotų klubo „Alfa“ vadovas Dalius Liekis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų