REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitė Vilniaus biržoje prasidėjo niūriomis nuotaikomis. Rinkoje esant vienam ar keliems aktyvesniems pardavėjams iš užsienio pirkėjų gretos išlieka retos ir tai lemia spartesnį rinkos kritimą žemyn. Indeksas OMXV krito daugiau nei 2 proc. iki 150 punktų žymos arba žemiausio taško per beveik paskutinius šešis metus. Investuotojai tesudarė 396 sandorius už 763 tūkst. litų. Net 23 bendrovių akcijos pigo ir vos 3 – pabrango.

REKLAMA
REKLAMA

Aktyviausiai buvo prekiauta TEO akcijomis, kurių kaina sumenko 2,6 proc. iki 1,13 lito, o apyvarta sudarė 292 tūkst. litų. Bendrovės akcijas aktyviau pardavinėjo per Estijos finansinius tarpininkus veiksmus atliekantys investuotojai, kurie yra nutarę pasitraukti iš likvidumą praradusios rinkos.

REKLAMA

Pastarieji investuotojai taip pat buvo aktyvūs ir kitose pozicijose, kur buvo fiksuotas didesnis kainos kritimas. „Panevėžio statybos tresto akcijos pigo 9 proc. iki 1,21 lito, „Lietuvos dujų“ vertybiniai popieriai neteko 5 proc. rinkos kainos krisdami iki 0,9 lito.

Rinka stokoja likvidumo ir tai lemia didelius kainų kritimus. Situaciją gali pataisyti įvyksiantys akcininkų susirinkimai ir pagerėjusi investicinė aplinka užsienio rinkose, tačiau to dar gali tekti palaukti. Tikėtina, kad dėl švenčių sutrumpėjusi ši prekybos savaitė ir toliau išliks pasyvi.



JT finansų makleris Marius Dubnikovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų