REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį prasidėjusiose atkrintamosiose LSKL varžybose jau ketvirtfinalyje pakartotas praėjusių metų sezono finalas, kuriame susitiko VDU ir LKKA komandos. Pirmajame tarpusavio susitikime stipresni buvo savo gretose beveik visą Kauno „Žalgirį“ turintis VDU.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionai ketvirtfinalį pradėjo triuškinančia pergale

Žvaigždžių rungtynes priminęs Kauno derbis baigėsi triuškinančia Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) pergale. Septynis žalgiriečius į pagalbą pasikvietusi VDU ekipa pirmose ketvirtfinalio rungtynėse 108:84 (27:25, 34:19, 28:17, 19:23) įveikė Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) klubą.

REKLAMA

Aikštės šeimininkai nuo pat susitikimo pradžios išsiveržė į priekį ir sužaidus keturias minutes po dviejų Povilo Butkevičiaus dėjimų įgijo septynių taškų persvarą - 16:9. Visgi svečiai nesutriko ir po penkių iš eilės Egidijaus Dimšos taškų rezultatas tapo lygus - 25:25. Kėlinį dviem baudų metimais baigė Jonas Mačiulis ir VDU po pirmųjų dešimties minučių turėjo vos dviejų taškų persvarą - 27:25.

Antrąjį kėlinį VDU pradėjo atkarpa 6:2 ir po penkių Manto Kalniečio metimų aikštės šeimininkų persvara šoktelėjo iki šešių taškų - 33:27. Aikštės šeimininkai ir toliau didino savo pranašumą, kuris įpusėjus kėliniui po Šarūno Vasiliausko ir Gintaro Leonavičiaus metimų pirmą kartą tapo dviženklis - 55:42. Pilnutėlė VDU sporto salė tiesiog sprogo nuo ovacijų paskutinę antrojo kėlinio sekundę, kai J.Mačiulis pataikė nuo aikštės vidurio - 61:44.

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštelėje nesikeitė. VDU ketvirtį pradėjo spurtu 5:0 ir dar labiau pabėgo į priekį - 66:44. Nors LKKA lyderis Artūras Milaknis tolimu metimu buvo šiek tiek sumažinęs svečių deficitą (73:55), po Aido Viskonto metimo ketvirčio viduryje VDU pranašumas jau buvo daugiau nei triuškinantis - 87:57. Po trijų ketvirčių VDU priekyje - 89:61.

Paskutinis ketvirtis jau tebuvo formalumas. Nors į žaidimą labai sėkmingai įsiliejęs Vidmantas Sragauskis septyniais taškais padėjo LKKA komandai gerokai priartėti (96:78), VDU ekipa susitikimo pabaigoje surengė tikrą dėjimų šou. Po įspūdingų M.Kalniečio skrydžių VDU vėl susigrąžino beveik visą turėtą persvarą ir prieš atsakomąsias rungtynes turi didžiulę persvarą - 108:84.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių VDU ekipos vyr. treneris Arūnas Juknevičius teigė, jog svarbiasia buvo netrukdyti komandai žaisti:

"Svarbiausia šios dienos rungtynėse buvo nesutrukdyti komandai žaisti. Prieš sezoną planavome, kad mūsų komandos branduolį sudarys "Nevėžio" žaidėjai, o dabar situacija tokia, kad turime net septynis žalgiriečius. Džiugu, kad visi vaikinai dirba drauge ir atmosfera komandoje labai gera".

LKKA komandos strategas Edas Nickus guodėsi, kad negalėjo sukviesti visų pagrindinių žaidėjų: "Turime problemų dėl žaidėjų traumų. Šiandien praktiškai žaidėme be įžaidėjo, nes Pauliui Beliavičiui lūžo nosis ir jis rungtyniavo labai mažai. Taip pat noriu pasveikinti VDU su pergale. Tai - puikiai sukomplektuota ekipa ir abejoju, kad kas nors jai galėtų pasipriešinti". 

REKLAMA

VDU: J.Mačiulis 24, M.Kalnietis 23, P.Jankūnas 21, Š.Vasiliauskas 12, A.Viskontas 8.

LKKA: A.Milaknis 20, R.Danys 18, G.Kurtinaitis 13, P.Kleiza ir E.Dimša - po 9.

KU sutriuškino  sezono lyderius

Klaipėdoje vietos universitetas (KU) nesunkiai rezultatu 91:75 (31:13, 19:22, 25:14, 16:26) įveikė reguliariojo sezono nugalėtojus Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) krepšininkus.

KU komanda savo gretose turėjo visus stipriausius krepšininkus ir nuo pirmųjų rungtynių minučių išsiveržė į priekį. Martynas Mažeika, Deividas Gailius, Remigijus Trakimas ir Vytautas Petkus – Klaipėdos „Neptūno“ ketvertukas aikštelėje darė ką norėjo ir klaipėdiečiai greitai įgijo dviženklę persvarą. Kad ir kaip stengėsi svečiai, jiems buvo sunku kautis su labiau patyrusiais varžovais.

REKLAMA

Antrojo ketvirčio viduryje skirtumas pasiekė 16 taškų. VGTU sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 11 taškų, tačiau prieš didžiąją pertrauką šeimininkai susigrąžino pranašumą.

Trečiajame ketvirtyje žaidimas išsilygino ir KU nuolat pirmavo 13-15 taškų skirtumu. Vilniečiai po dviejų iš eilės Mindaugo Norkaus reidų po krepšiu sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 8 taškų, tačiau patyrę Klaipėdos krepšininkai neleido varžovams pakeisti rungtynių eigos.  Per minutės pertraukėlę pasitarę šeimininkai pyktelėjo. D.Gailius ir D.Vaitelis, E.Lengvinas pataikė po tritaškį, V.Petkus pridėjo dvitaškį ir KU pirmavo jau 72:46. Priblokšti vilniečiai klydo elementariose situacijose ir leido varžovams nuolat didinti pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtasis kėlinys tapo formalumu. VGTU krepšininkai ketvirčio pradžioje po kelių sėkmingų atakų sumažino atsilikimą iki 23 taškų, tačiau netrukus tritaškį smeigė J.Žurna ir komandas vėl skyrė triuškinantis 27 taškų skirtumas. Vilniečiai ir vėl sugebėjo priartėti prie minus 20 taškų žymos, o netrukus ją ir peržengti. Vilniečiai sugebėjo sumažinti skirtumą ir rungtynes pralaimėjo rezultatu 75:91.

„Nejaučiu jokio apmaudo, jog pralaimėjome šias rungtynes, nes mes tapome reguliariojo sezono nugalėtojais su tokia sudėtimi ir mums tai jau didžiulė pergalė. Žinoma, dar nesame pralošę ir ketvirtfinalio serijos, tad viskas bus aišku po kito pirmadienio“,- po rungtynių kalbėjo VGTU vyr. treneris G.Šerkšnas.

REKLAMA

„Smagu, kad laimėjome, tačiau ne taip kaip galėjome. Rungtynių pabaigoje nuleidome rankas ir leidome varžovams sumažinti skirtumą. Nežinau kodėl žaidėjai atsipalaidavo, gal norėjo pasirodyti prieš savus žiūrovus“,- ne itin patenkintas pergale buvo KU vyr. treneris M.Mockus.

KU: M.Mažeika 20, D.Gailius 17, J.Žurna 15;

VGTU: A.Pranevičius 15, M.Šatas 13, R.Stankevičius, I.Braziulis po 12.



ŠU išvargo pergalę

Klaipėdoje, vietos LCC tarptautinis universitetas (LCC) rimtai priešinosi reguliariajame sezone antrąją vietą užėmusiai Šiaulių universiteto komandai (ŠU), tačiau pralaimėjo jai rezultatu 93:105 (23:24, 16:18, 25:36, 29:29).

REKLAMA

Šiaulių komanda į rungtynes atvyko rimtai nusiteikusi ir surinkusi visus stipriausius krepšininkus. Tačiau šeimininkai ruošėsi rimtai kovai ir nuo pirmųjų dvikovos minučių rezultatas nuolat buvo lygus. Pirmojo kėlinio viduryje 10:9 pirmavo šiauliečiai, kurie sugebėjo surengti nedidelį spurtą ir atsiplėšė 6 taškais – 19:13. Tačiau ūgio stokojantys šeimininkai išnaudojo greitį ir netrukus jau buvo priekyje 20:19. Vis dėlto pirmąjį ketvirtį minimaliu skirtumu laimėjo ŠU.

Antrajame kėlinuke staigus ir greiti šeimininkai ilgai neleido atitrūkti varžovams ir nuolat lipo jiems ant kulnų. Iki pat didžiosios pertraukos vyko atkakli kova ir nuolat priekyje keliais taškais buvo šiauliečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdas aikštelėje pasikeitė trečiajame ketvirtyje, kai ŠU ėmė žaisti greičiau ir gerai pataikyti. Šiame kėlinuke svečiai susikrovė didžiausią persvarą, kuri vienu metu siekė 15 taškų. Tačiau paskutiniajame kėlinuke kibūs šeimininkai vėl priartėjo prie varžovų ir sumažino skirtumą. Tad ŠU prieš antrąsias ketvirtfinalio rungtynes namuose susikrovė 12 taškų pranašumą.

„Sunkios rungtynes, nes varžovas žaidė netradicinį krepšinį. Mes kovėmės iki galo ir sugebėjome įveikti varžovų spaudimą ir išsaugojome sau palankų skirtumą“,- po rungtynių sakė ŠU vyr. treneris R.Vaičiūnas.

REKLAMA

„Tol kol sekėsi stabdyti jų lyderį M.Kuzminską, viskas ėjosi gerai. Tačiau antrojoje rungtynių pusėje nebeapsigynėme nuo jų tritaškių ir leidome jiems įgyti pranašumą, kuris ir liko iki pat rungtynių pabaigos“,- sakė LCC vyr .treneris M.Tamolis.

LCC: P.Žurna (6 tritaškiai) 28, A.Montrimavičius 17, L.Jacevičius 13;

ŠU: L.Lukoševičius (7 tritaškiai) 26, A.Kvedaravičius 20, Ž.Petraitis 17. 

Vilniaus mūšyje - VPU sėkmė

Sostinės derbyje Mykolo Romerio universitetas (MRU) nesugebėjo iškovoti pergalės, namų aikštelėje rezultatu 86:89 (25:19, 18:31, 17:18, 26:21) nusileidęs Vilniaus pedagoginiam universitetui (VPU).

REKLAMA

Susitikimas prasidėjo rezultatyviu ir greitu žaidimu. Kelis kartus suklydusius VPU vaikinus aikštelės šeimininkai baudžia dviem taikliais tritaškiais, taip įgydami 6 taškų pranašumą. Po įspūdingo J. Jurgo dėjimo V. Poteliūnas nieko nelaukdamas prašo minutinės pertraukėlės, nes persvara beveik ištirpsta – 17:15. Kėlinio pabaigą ir vėl kiek geriau sužaidžia aikštelės šeimininkai, po G. Žylės dėjimo pabėgdami į priekį net 8 taškais. Gynyboje nei viena komanda „nepersistengė“, kartu viso labo surinkdamos 3 pražangas.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis ketvirtis prasideda svečių spurtu ir skirtumas tolygiai mažėja, kol po taiklaus J. Digrio tritaškio MRU persvara jau tik minimali – 25:24. Tačiau persverti rezultato savo naudai vis dar nesiseka. Šiek tiek žemesnis ir mobilesnis šeimininkų penketukas nuolat keletu žingsnių pirmauja. MRU stovykloje pirmą kartą suskamba pavojaus signalas, kai trečiąja pražanga baudžiamas G. Žylė.

Meškos paslaugą užsidirbdamas techninę pražangą padaro J. Jurgo. Bet ji ne tik kad nesutrukdo komandai, tačiau po keletos taiklių metimų net ir leidžia VPU pirmauti 44:40. Sėkmingai pirmąsias minutes pradėję MRU ketvirčio pabaigoje atrodo visiškai pasimetę. Tuo pasinaudoję svečiai atsikvėpti išeina turėdami jau 7 taškų pranašumą – 50:43. J. Jurgo rungtyniauja tiesiog nesulaikomai, vien per pirmąją rungtynių pusę pelnydamas net 19 taškų.

Trečiasis kėlinukas gausius žiūrovus nudžiugina dviem dėjimais, kai pasikeisdami šį žaidimo elementą demonstruoja P. Ivanauskas ir J. Jurgo. Pakili nuotaika VPU stovykloje dar labiau pagerėja, kai persvara tampa dviženkle – 58:48. MRU pradeda skubėti, pasipila netaiklūs metimai iš po krepšio, pražangos puolime. Dėjimų šou pratęsia ir A. Labuckas, taip tarsi bandydamas pabudinti prisnūdusius komandos draugus. Po vienos greitos kontratakos svečių pranašumas „aptirpsta“ iki šešių taškų, tačiau bent jau šiame ketvirtyje tai buvo didžiausias MRU pasiekimas – 68:60 pirmauja VPU.

REKLAMA

Paskutinės dešimt minučių tampa lyg pasiruošimu atsakomosioms rungtynėms: aikštelės šeimininkai desperatiškai bando panaikinti deficitą, o svečiai atvirkščiai – laimėdami kiek įmanoma didesniu skirtumu ramiau jaustis kitą pirmadienį. Minutės pertraukėlės metu šeimininkų vyr. treneris dar kartą koreguoja komandos žaidimą ir tai atneša norimų rezultatų – 71:77. Ir toliau apsukų nemažinantis savo žaidime J. Jurgo paskutinę atakos sekundę pataiko tritaškį, tokiu būdu ir vėl kiek nuslopindamas šeimininkų entuziazmą. Per likusias minutes MRU dar labiau priartėja – 86:88 tačiau pasivyti jau nebesugeba. Graži pergalė VPU ekipą  paverčia poros favorite.

„Džiaugiuosi, jog vyko lygių varžovų dvikova‘‘,– nebuvo linkęs nusiminti MRU strategas V. Poteliūnas. „Jeigu būtumėm pataikę paskutinį metimą iš po krepšio, galėjome pralaimėti minimaliai. Trys taškai krepšinyje nėra daug, todėl kai minutinės pertraukėlės metu vyrams tai pasakiau, sugebėjome prisivyti. Atsakomosiose rungtynėse labai daug priklausys nuo to, kokią sudėtį surinks VPU. Jeigu pagalbon prisijungs „Lietuvos ryto“ krepšininkai, pranašumas bus jų pusėje. Tačiau net ir tokiu atveju tikiu, jog turėtumėm sužaisti kovingiau. Juk viltis miršta paskutinė“.

REKLAMA

„Kiekvienas taškas yra labai svarbu, ypač tada kai tai pergalė“,– kiek lengviau po laimėtų rungtynių kalbėjo VPU strategas A. Šatas. „N. Strazdauskas po ligos dar negalėjo žaisti pilnu pajėgumu, keletas krepšininkų atvyko tiesiai į rungtynes. Nepaisant to labai džiaugiuosi J.Jurgo ir L.Chmieliausko žaidimu. Išvykoje laimėjome, tad dabar visi šansai mūsų rankose“.

MRU: A. Labuckas 25, G. Žylė 21, T. Steikūnas 16.

VPU: J. Jurgo 35, L. Chmieliauskas 23, V. Jatulevičius 10.

Atsakomosios LSKL ketvirtfinalio rungtynės įvyks po savaitės, pirmadienį. Serijos iš dviejų rungtynių nugalėtojai pateks į pusfinalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų