REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytoj „Cido“ arenoje reprezentacinė miesto vyrų krepšinio komanda „Techasas“ žais bene svarbiausias šio sezono rungtynes. Mūsiškių varžove bus gerai pažįstama Vilniaus „Sakalų“ komanda, su ja šį sezoną panevėžiečiai jau buvo susitikę tris kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Dukart stipresni buvo vilniečiai, vieną kartą aikštę pakeltomis galvomis paliko techasiečiai. Norint patekti į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato atkrintamąsias rungtynes, šiandienos pergalė Panevėžio komandai labai svarbi. Pasidomėjome, ką apie artėjančią dvikovą mano vyriausiasis komandos treneris Aurimas Matulevičius ir žaidėjai – Audrius Stašaitis, Laimonas Kutra ir Darius Griškėnas.

REKLAMA

Reikia žiūrovų palaikymo

Šį sezoną „Techaso“ krepšininkai su Vilniaus „Sakalais“ jau buvo susitikę tris kartus. Oficialų sezoną „Techasas“ būtent ir pradėjo su vilniečiais. Praėjusių metų spalio 8 dieną sostinėje vykusiose LKL rungtynėse pranašesni buvo aikštės šeimininkai – 94:88. SEB Baltijos Iššūkio taurės varžybose komandos pasidalino po pergalę. Lapkričio 16 dieną Panevėžio komanda namų aikštėje įveikė varžovus 76:72, tačiau gruodžio 3 dieną išvykoje nusileido po atkaklios kovos – 78:80.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, esame labai pasikeitę nuo tų trijų varžybų su „Sakalais“. Nebėra pas mus nė vieno amerikiečio, tačiau pasipildėme naujais nariais. Tikiu, kad tie pasikeitimai mūsų komandoje išeis tik į naudą“, – „Sekundei“ sakė treneris A.Matulevičius.

Pasak stratego, komandos mikroklimatas labai geras ir visi nusiteikę rimtai kovai.

„Krepšininkų rytdienos dvikovai daugiau nereikia motyvuoti. Gavę smūgį po varžybų Šiauliuose (aut. past. – praėjusią savaitę „Techasas“ pralaimėjo „Šiauliams“ net 65:114) vyrai, manau, padarė reikiamas išvadas. Tikiu, kad jie parodys savo charakterį ir užsispyrimą. Nuo jų užsidegimo ir noro, nuo mano sprendimų priklausys, ar iškovosime pergalę. Pergalę šie visi faktoriai lems 50 proc. Kiti 50 procentų priklauso žiūrovams. Jei jausime aistringą palaikymą, mums bus kur kas lengviau kovoti. Kaip jau ne kartą esu minėjęs, aistruoliai yra mūsų šeštasis nematomas žaidėjas aikštėje“, – kalbėjo A.Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai jaunatviška, labai pavojinga, susižaidusi, fiziškai galinga komanda. „Sakalų“ gretose negalėčiau išskirti vieno kurio nors žaidėjo. Dešimt daugmaž vienodo pajėgumo krepšininkų gauna praktiškai vienodai minučių pabūti aikštėje. Tai bus sunkios rungtynės, tačiau mes esame tam pasirengę. Stengsimės įrodyti, kad esame verti turnyrinėje lentelėje būti aukščiau, nei dabar esame“, – optimistiškai apie artėjančią dvikovą kalbėjo „Techaso“ vairininkas.

Tikslas išlieka toks pat

Šį sezoną Panevėžio komandos žaidėjus dažnai persekioja traumos. Tačiau gera žinia, kad šiandien komandai galės padėti jau visi žaidėjai. Vienas pagrindinių krepšininkų Paulius Staškūnas baigė išsigydyti čiurnos traumą ir išbėgs ant parketo. Aikštėje išvysime ir skaudančiu keliu žaidžiantį klubo kapitoną Audrių Stašaitį. „Šiandien būtinai žaisiu“, – į klausimą, ar nesutrukdys kelio trauma pasirodyti aikštėje, užtikrintai atsakė A.Stašaitis.

REKLAMA

Pasak komandos kapitono, visi žaidėjai jau užmiršo tas nesėkmingas varžybas su „Šiaulių“ ekipa. „Tose rungtynėse „Šiauliai“ buvo gerokai stipresni, jie žaidė namuose užsidegę ir pajėgiausios sudėties, tad jėgos nebuvo lygios. Tačiau tai jau istorija, visi esame pamiršę tas rungtynes ir susitelkę kovai su „Sakalais“. Vilniaus komanda yra jauna, ambicinga ir pajėgi. Tai ji jau įrodė iškovodama pergalę rungtynėse su „Šiauliais“. Bus sunku, tačiau mes labai stengsimės. Reikia tiesiog žaisti savo žaidimą, kovoti dėl kiekvieno kamuolio. O kaip seksis, pamatysime rytoj. Kaip ir kiekvienose rungtynėse, tikslas lieka toks pat – kovosime tik dėl pergalės“, – sakė pagrindinis „Techaso“ įžaidėjas.



Svarbiausia – gynyba

REKLAMA

Karingai nusiteikęs ir jaunasis Laimonas Kutra. „Visi žaidėjai yra pasirengę kovoti ir laimėti. Praėjusią savaitę nemažai treniravomės fiziškai. Jei norime patekti į atkrintamąsias varžybas, privalome šiandien laimėti. Visi norime garbingai kovoti ir sėkmingai baigti sezoną“, – teigė L.Kutra.

Anot krepšininko, pergalę nulems, kuri komanda geriau ginsis. „Manau, svarbiausia bus gynyba, jei pavyks sėkmingai apsiginti, daug lengviau bus puolant. Reikia susikaupus žaisti visas 40 minučių, negalima nė akimirkai atsipalaiduoti. Be to, svarbu užtikrintai pradėti rungtynes, jei paleisime varžovus į priekį, bus sunku juos pavyti“, – tvirtino L.Kutra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įžaidėjo ir gynėjo pozicijose rungtyniaujantis krepšininkas į „Techaso“ klubą atėjo sausio mėnesį iš Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančio Joniškio „Delikateso“ klubo, todėl žaidėjas akis į akį su „Sakalų“ komanda susitiks pirmą kartą.

„Kai atvykau į Panevėžį, „Techasas“ jau buvo sužaidęs su „Sakalais“. Neką žinau apie šį varžovą, tačiau galėčiau išskirti jų vidurio puolėją Grigorijų Šuchovtsovą, Arną Labucką ir Arvydą Šikšnių. Tačiau tai nereiškia, kad kitų krepšininkų galima nedengti. Visus žaidėjus reikės akylai prižiūrėti, nes gali „iššauti“ bet kuris“, – pagarbiai apie varžovus kalbėjo L.Kutra.

REKLAMA

Prireiks ir sėkmės

Šį sezoną, ko gero, didžiausią pažangą „Techaso“ komandoje padariusio Dariaus Griškėno nuomone, pergalę švęs ta komanda, kuri geriau ginsis.

„Esame nusiteikę agresyviai, visi trokštame tik vieno – pergalės. Niekam nebereikia aiškinti, kad nesėkmės atveju labai komplikuotumėme savo padėtį dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Svarbiausia bus gynyba – jei tinkamai apsiginsime, tuomet pergalę iškovosime, o jei rungtynės vyks apylygiai, manau, prireiks ir sėkmės“, – samprotavo „Techaso“ puolėjas.

Krepšininkas neišskyrė nė vieno priešininko ir teigė, kad „Sakalų“ ekipa žaidžia komandinį žaidimą. „Su „Sakalais“ šį sezoną jau buvome susitikę tris kartus ir rungtynių nugalėtojas paaiškėdavo tik žaidimo pabaigoje. Tai fiziškai stipri komanda, turinti daug pajėgių žaidėjų. Neišskirčiau nė vieno, visi vienodai pavojingi, kiekvienas gali imtis iniciatyvos“, – pasakojo D.Griškėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų