REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija ragina antradienį protestuosiančius prieš aukštojo mokslo reformą švietimo ir mokslo darbuotojus, studentus ir moksleivius „elgtis santūriai ir atsakingai“.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį teritorijoje netoli Seimo rūmų nuo 12 iki 15 val. vyksiančio mitingo metu budės papildomos pareigūnų pajėgos, mitingo vietoje ir prieigose bus statomos tvorelės, papildomai teritorija bus tveriama policijos juosta, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

REKLAMA

Komisariatas primena, kad į mitingą draudžiama ateiti ginkluotiems šaunamaisiais ar nešaunamaisiais ginklais, atsinešti daiktus, pritaikytus kūnui žaloti, gaisrams sukelti ar materialiai žalai padaryti, „lengvai užsidegančių, stipriai veikiančių aplinką ar organizmą“ medžiagų bei alkoholinių gėrimų.

Policija žada imtis „visų įmanomų įstatymiškai leistinų veiksmų“, kad šių reikalavimų nepaisantys asmenys į mitingo vietą nepatektų arba būtų užfiksuotas nusikalstamas faktas ir jį padaręs asmuo.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat žadama fiksuoti „galinčius įvykti teisėtvarkos pažeidimus bei asmenis, organizuojančius ar provokuojančius žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką“.

Vilniaus miesto savivaldybė neleido prieš aukštojo mokslo reformą mitinguoti prie pat Seimo rūmų, tačiau davė leidimą protestuoti laukymėje tarp Seimo automobilių aikštelės ir degalinės „Statoil“. Pasak organizatorių, mitinguoti leidžiama 7 tūkst. žmonių būriui.

Protesto akciją rengia piliečių grupė „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ kartu su aukštųjų mokyklų profesinėmis sąjungomis, mitingo siekius teigia palaikantis Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Protestuotojai teigia esą nepatenkinti Švietimo ir mokslo ministerijos siūloma aukštojo mokslo reforma - neva ketinama naikinti aukštųjų mokyklų autonomiją, planais jas privatizuoti, iš pradžių paverčiant viešosiomis įstaigomis, siūloma paskolų sistema, studento krepšeliu.

Taip pat ketinama reikalauti švietimo ir mokslo ministro liberalo Gintaro Steponavičiaus atsistatydinimo arba atleidimo iš pareigų.

Kovo 10-ąją planuojama akcija bus pirmasis sankcionuotas mitingas netoli parlamento po sausio 16-ąją įvykusių riaušių. Tuomet Nepriklausomybės aikštėje vykęs profsąjungų organizuotas mitingas prieš Vyriausybės padidintus mokesčius baigėsi riaušėmis. Per jas nukentėjo ir pareigūnai, ir civiliai, išdaužyti Seimo langai, apgadinti aplinkiniai pastatai, bandyta įsiveržti į Seimą.

Suskaičiuota, kad riaušininkai padarė apie 230 tūkst. litų nuostolių.

Švietimo bendruomenė žada protestuoti nedarydama nuostolių ir palikti mitingo vietą tvarkingą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų