REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę kiek netikėtai žurnalistams buvo pristatyta naujoji teatro bei koncertų erdvė Vilniaus centre.

REKLAMA
REKLAMA

Ji įsikūrė buvusioje Olimpiečių g. 3, šalia Vilniaus sporto rūmų. Nauja vieta pavadinta Teatro arena, jau nuo balandžio mėnesio vilniečius ir sostinės svečius kvies ne tik į modernaus teatro spektaklius, bet ir įvairius renginius, koncertus.

REKLAMA

„Šiais metais jau suplanuota per pusę šimto kultūrinių renginių, tad juokaujame, kad mes su viskuo, kas šiandien vyksta pasaulyje, kovosime kultūros pagalba. Universaliai transformuojama arena leis į skirtingo pobūdžio renginius pakviesti nuo 400 iki 2000 žiūrovų“, - tvirtina naujosios Teatro arenos vadovas Valdas Petreikis.



Naujieji - A. Cholinos ir O. Koršunovo namai

Jau aišku, kas bus ilgalaikiais naujosios Teatro arenos partneriais – tai visame pasaulyje pripažįstami OKT/Vilniaus miesto teatras ir „Anželikos Cholinos šokio teatras“. Arenos vadovo teigimu, kaip tik šiuo metu vyksta derybos su dar keliomis iškiliomis teatro asmenybėmis dėl jų trupių nuolatinių pasirodymų naujoje erdvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Už arenoje vykstančius koncertus bus atsakinga renginių agentūra „Baltic-Concert Group”. Jos surengtuose koncertuose penkiose šalyse pasirodė būrys elitinių muzikos žvaigdžių: Ennio Morricone, Snoop Dogg, „Air“, Julio Iglesias, Joe Cocker, „The Chemical Brothers“, Roisin Murphy, „Gotan Project“, Emir Kusturica, „Gus Gus“, Tiesto, „Underworld“ ir kiti.

Tikisi sulaukti 70 tūkstančių žmonių

Strategiškai geroje vietoje esančioje arenoje jau kelis mėnesius vykstantys remonto bei pertvarkymų darbai eina į pabaigą. Jau netrukus naujoji erdvė kvies ne tik į modernaus teatro spektaklius, bet ir įvairius renginius, koncertus. Teatro arena taip pat tiks parodoms, įvairiausių projektų filmavimams, privatiems renginiams. Tačiau Valdas Petreikis pabrėžė, kad visuomet bus stengiamasi išlaikyti kokybiškos pramogos pasiūlą, todėl renginius teks filtruoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nuo balandžio mėnesio iki metų pabaigos jau suplanuoti 55 spektakliai ir 5 koncertai, kuriuos, tikimės, aplankys beveik 70 000 žmonių. Šiuo metu dar vyksta derybos dėl dar dvidešimties spektaklių ir dešimties koncertų. Bet, manome, kad tai tik pradžia, nes, kai ši erdvė bus atidaryta ir pristatyta žmonėms, norinčių čia organizuoti savo renginius atsiras dar daugiau“, - teigia Teatro arenos vadovas.

„Arena bus patogi ir pritaikoma įvairaus dydžio spektakliams, dideliems ar  kameriniams renginiams. Vietų skaičius amfiteatre, priklausomai nuo reikalavimų, universaliai keisis. Patogu bus ir žiūrovams, nes matomumas iš bet kurios vietos bus vienodai puikus. Kas labai šiandien svarbu - šalia arenos yra didelė stovėjimo aikštelė. Tad tai pilnai parengta, šiuolaikinė erdvė spektaklių rodymui, belieka tik rodyti“, - naujosios arenos privalumus vardina „Anželikos Cholinos šokio teatro“ direktorė Greta Cholina.

REKLAMA

Išsipildžiusios teatro meistrų svajonės

Dešimt metų savos salės neturėjusiam ir valstybės finansavimo prašiusiam OKT pagelbėjo privatūs asmenys, suteikę galimybę lengvatinėmis sąlygomis nuomotis erdvę. Todėl teatras savo dešimtmetį sutiks jau savo namuose. Oskaras Koršunovas, prisiminęs tą dieną, kai pirmą kartą nuvažiavo apžiūrėti tada dar tik planuose buvusios Teatro arenos, papasakojo: „Vos tik įėjęs pasakiau, kad tai 100 procentų tinkanti erdvė ir mums jos reikia“.

„Būtent tokiose vietose visame pasaulyje dabar rodomas modernusis teatras. Svetur viskas akcentuota į kokybišką sceną, garsą, dekoracijas, profesionalią aktorių vaidybą, bet ne į ąžuolines grindis ar į aplink spindintį marmurą. Tai žmones priverčia susikoncentruoti tik į meną“, - tikina nuolat po pasaulį gastroliuojantis bene garsiausias Lietuvos režisierius.

„Iki šiol 9 metus buvome teatras be namų, dabar situacija keičiasi ir tikimės pilnai išnaudoti naujos vietos privalumus. Teatro arenos atsiradimas suteiks galimybę iš anksčiau planuoti repertuarą ir dažniau rodyti, o žiūrovams dažniau matyti mūsų spektaklius Vilniuje. Ir ko gero pirmą kartą mūsų teatro istorijoje spektaklis galės būti parodytas savaitgalį, tokio dalyko mes net nesvajojome!“, - naujaisiais namais džiaugiasi ir choreografė Andželika Cholina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų