REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko vadovas dar kartą pareiškė, kad valdžia nesiruošia devalvuoti lito, o žmonės, kurie pasidavė panikai ir praėjusį savaitgalį masiškai keitė litus į kitas valiutas, turės nusivilti ir vėl keisti jas į litus.

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbiausia, kad nėra jokio pagrindo tokiam žingsniu ir tokiu žingsniu Lietuva jokių problemų neišspręstų. Lietuva priėmusi įsipareigojimą iki euro įvedimo išlaikyti stabilų lito ir euro kursą ir ji taip padarys, o tie įvairūs gandai, tikrai neatsakingi, sakyčiau, netgi nusikalstami pareiškimai apie galimą devalvavimą vėl atsisuka prieš šiuos žmones, kurie patiki tais gandais ir bėga į bankus pirkti. Šiandien ar rytoj bėgs atgal parduoti. Manau, kad visiškai nereikalingi tokie žingsniai, nereikalingos tokios kalbos ir kuo mes mažiau kalbėsime apie tai, tuo bus geriau. Nes tikrai niekas nesiruošia ir nedarys tokių žingsnių“, - Lietuvos radijui pirmadienį sakė centrinio banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas.

REKLAMA

Politikų kalbų išprovokuotu gandu, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį turėjo būti devalvuotas litas, patikėję šimtai žmonių savaitgalį užplūdo bankų skyrius.

Pasak spaudos, daugiausia išsigandusių klientų sulaukė Vilniuje įsikūrę bankai.

Gyventojų pasitikėjimas litu susvyravo, kai praėjusią savaitę kai kurie politikai ir ekonomistai vėl viešai pradėjo diskutuoti apie galimą lito devalvavimą. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas pareiškė, kad, įvedant eurą, litai į eurus tikriausiai būtų keičiami kitokiu nei dabar, nepalankesniu, santykiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų