REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdietis Dmitrijus Lopatinas vis dar įsitikinęs, kad beveik prieš dvejus metus dingusi jo draugė Jelena Vlasova tebėra gyva. Jauna moteris esą buvusi įtraukta į religinės sektos veiklą, o kai panoro iš jos pasitraukti, - apsvaiginta psichotropinėmis medžiagomis ir pagrobta.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Klaipėdos apygardos teisme buvo toliau nagrinėjama J.Vlasovos nužudymo byla. Šiuo nusikaltimu kaltinamas jos sutuoktinis Nikolajus Vlasovas.

REKLAMA

Tačiau D.Lopatinas iki šiol tvirtai įsitikinęs, kad Jelena, tapusi prekybos žmonėmis auka, šiuo metu yra gyva ir paslėpta užsienyje. Klaipėdiečio manymu, uostamiestyje veikia ne viena religinė sekta, į kurių veiklą įtraukiami žmonės praranda savo nuosavybę, o paskui pajamų ir turto netekusios merginos parduodamos viešnamiams užsienyje.

"Beveik metus domėjausi vien šia byla, - pasakojo D.Lopatinas. - Iš surinktų faktų galima daryti prielaidą, kad į ją įpainioti ir pareigūnai."

REKLAMA
REKLAMA

D.Lopatinas įrodinėja, jog apsvaigintą ir į automobilį prievarta įsodinamą Jeleną matė keli liudininkai. Faktą, kad moteris tebėra gyva, jam esą patvirtino keletas Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnų. Tą patį neva kalbėjo ir Klaipėdos mero pavaduotojas Benas Šimkus, buvęs policijos pareigūnas. D.Lopatinas teigia net davęs jam 7500 litų už tai, kad šis toliau domėtųsi Jelenos byla.

Nužudyta ar pagrobta?

Tačiau bylą nagrinėjantis Klaipėdos apygardos teismo teisėjas Eduardas Maškevičius nenorėjo klausyti šios D.Lopatino informacijos. Jis atsižvelgė į kaltinimą palaikančio prokuroro Jurijaus Petuchovo nuomonę, kad byloje surinkta užtektinai duomenų, patvirtinančių, jog 24 metų J.Vlasova 2007-ųjų birželio 14 dieną buvo nužudyta. O DNR ekspertizė tvirtai įrodė, kad po metų rasti palaikai yra būtent J.Vlasovos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris iš savo namų Šturmanų gatvėje dingo užpernai birželio 14-ąją, po konflikto su vyru. Du jos mobilieji telefonai iškart buvo išjungti. Tačiau apie žmonos dingimą vyras pranešė tik po kelių dienų.

Byloje teigiama, kad tą dieną tarp sutuoktinių kilo konfliktas. 31 metų N.Vlasovas kelis kartus trenkė žmonai per galvą žarstekliu, moteris mirė iš karto. Tada vyras jos kūną esą sugrūdo į lagaminą ir, nuvežęs į mišką Klaipėdos rajone, užkasė.

Beveik metus J.Vlasova buvo laikoma dingusia be žinios. Bet po metų, 2008-ųjų birželio 19 dieną, N.Vlasovas pats parodė policijai miške vietą, kur užkasta jo buvusi sutuoktinė.

REKLAMA

Tačiau, D.Lopatino manymu, iki galo nenustatyta, ar palaikai išties yra J.Vlasovos. Esą atliktų tyrimų ir duobėje rastų daiktų nepakako tapatybei nustatyti, atpažinti suirusio lavono nepanoro ir dingusiosios mama.

Jelenos motina A.Sažniova skeptiškai vertina D.Lopatino keliamas versijas: "Man nekyla abejonių, kad atrastas dukters kūnas. Sutuoktinis nužudė ją dėl pinigų. Juk N.Vlasovas praėjus savaitei po Jelenos dingimo privertė mane paimti 180 tūkst. litų paskolą ir pinigus atiduoti jam. Tačiau dabar tikina pinigų neėmęs. O D.Lopatinas visą laiką kūrė savo versijas. Manau, tai tėra jo vaizduotės padariniai. Jis ir dabar nuolat važinėja automobiliu paskui mane. Kada nors atsitrenks."

REKLAMA

Pats D.Lopatinas įrodinėja, kad mirusia laikomą Jeleną matė praėjusių metų pabaigoje Sovetske. "Šį susitikimą už nemenką sumą pinigų suorganizavo keli VSD pareigūnai, - pareiškė klaipėdietis. - Praėjusių metų gruodį į Jeleną panašią merginą mačiau Sovetske. Nors susitikimas truko labai trumpai, esu tikras, kad tai buvo Jelena."

Klastinga sekta

Pasak D.Lopatino, J.Vlasova priklausiusi vienai sektai, į kurią ją esą įtraukusi motina. "Mano duomenimis, iš pradžių jos domėjosi Meilės žodžio bažnyčios veikla, - sakė D.Lopatinas. - Vėliau iš kai kurių aplinkybių supratau, kad Jelena su mama tapo Rusijoje paplitusio tikėjimo, garbinančio kažkokią dievaitę Anastaziją, sekėjomis. Šio judėjimo pasaulėžiūrą lėmė Vladimiro Megre knyga "Anastazija", kurioje kalbama apie žmogaus ryšį su gamta, gebėjimą modeliuoti ateitį, vyro ir moters ryšį, vaikų auklėjimą. To tikėjimo esmė - atsižadėti savo turto, vaikus atiduoti auklėti kitiems. Juk ir Jelena savo dukrą buvo atidavusi į savaitinį darželį, o vėliau ketino patikėti auklėti sektai, kuri ją būtų išvežusi į Rusijos gilumą."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak VSD atstovo spaudai Vytauto Makausko, teisme nagrinėjamos J.Vlasovos nužudymo bylos departamento pareigūnai nenori komentuoti.

Buvęs partijos narys

Vicemeras B.Šimkus nesikrato pažinties su D.Lopatinu, tačiau tikina, kad seniai jo nematė. "Dima buvo mūsų partijos "Tvarka ir teisingumas" narys, bet prieš kurį laiką jį pašalinome, - prisiminė B.Šimkus. - Viena pašalinimo priežasčių - tas jo domėjimasis J.Vlasovos byla. Iš pradžių manėme, kad Jelena buvo jo mylimoji, bet paaiškėjo, kad moteris buvo ištekėjusi už kito vyriškio. Tuomet perspėjome Dimą nesikišti į svetimos šeimos reikalus. Tačiau jis nesiliovė, todėl teko atsisveikinti."

REKLAMA

B.Šimkus neigia D.Lopatino prašymu domėjęsis J.Vlasovos dingimo istorija. "Kaip galėjau klausti policijos tokių dalykų? - stebėjosi vicemeras. - Juk tai ikiteisminio tyrimo medžiaga, kuri yra neskelbtina. Juo labiau nesu už tai ėmęs pinigų."

Pasak B.Šimkaus, D.Lopatino minimi pinigai, kuriuos esą gavo, galėjo būti kompensacija už nupirktas statybines medžiagas. Vicemeras prisiminė, kad yra dalyvavęs buvusio partijos kolegos namo statybose. "Viso namo nestačiau, tačiau liejome pamatus. Tuomet verčiausi statybomis. Pinigų už darbus tikrai neėmiau. Kodėl? Juk jis buvo mūsų partijos narys. Be to, žadėjo tą namą perduoti beglobiams vaikams apgyvendinti ar kažkokiam panašiam kilniam tikslui. Tačiau baigęs jį statyti savo pažadus užmiršo, pastatą pardavė ir iš gautų pinigų gyvena."

Mindaugas MILINIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų